<

Польського прикордонника, який втік до Білорусі, підозрюють у шпигунстві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:20 | 19.12.2021 / Новини / , , /
Перегляди
635
/ 1 коментар

Польського прикордонника Еміля Чечка, який втік до Білорусі, підозрюють у шпигунстві.

«Багато вказує на те, що Еміль Чечко, солдат 11-го Мазурського артилерійського полку, який дезертував із Війська Польського, міг бути білоруським шпигуном або інформатором режиму Лукашенка», – повідомляє Кореспондент із посиланням на видання Onet, яке спирається на інформацію своїх джерел.

За даними видання, «ця версія є однією з найсерйозніших, які беруть до уваги польські спецслужби». Також повідомляється, що сестра солдата, який втік, мала зв’язок з громадянином Білорусії, а в нього самого були там знайомі.

Як зазначає видання, минулого тижня військового затримала поліція за керування автомобілем у нетверезому стані. Тест показав наявність у крові майже 1,5 проміле алкоголю. Поліцейські також провели тест на наркотики, який показав, що солдат раніше курив марихуану. При цьому чоловік не зізнався, що є професійним солдатом. Тому на місце події не викликали військову жандармерію.

Видання зазначає, що солдат знав, що інформація з поліції досить швидко потрапить до його частини, а це означатиме звільнення зі служби.

Тим часом польська районна прокуратура у місті Білосток порушила кримінальну справустосовно Чечка. Про це повідомило у суботу Польське агентство друку. Військовослужбовця звинувачують у дезертирстві за кордон. Йому загрожує від одного до 10 років позбавлення волі.

Наразі проводиться попереднє розслідування. Прокурор повідомив, що проводилися заходи за місцем проживання солдата, вилучено носії даних. Вони будуть предметом вивчення, щоб з’ясувати, чи планував він втечу заздалегідь, чи це була спонтанна дія.

Нагадаємо, напередодні у Білорусі заявили, що польський військовослужбовець, який охороняв кордон із республікою, попросив у них політичного притулку.

Як з’ясувалося, дезертиром став 25-річний Еміль Чечко. У Білорусі він заявив, що нібито був свідком двох випадків убивства польськими силовиками волонтерів та мігрантів.




один коментар
  1. Скорше всього шо він таки так, шпигун, але засланий поляками до диктаторського режиму.
    Хоч справжнього масла і сметанки покуштує запроданець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця