<

Поліція затримала двох українських адмінів так званих “груп смерті”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:31 | 25.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Поліція затримала двох українських адміністраторів так званих “груп смерті” і “синіх китів”, які через соцмережі спонукали підлітків до самогубства. Підозрювані зізналися, що проводили експерименти над дітьми.

Про це Громадському повідомив керівник Нацполіції України Сергій Князєв, пише “Корреспондент”.

За його словами, вживаються “заходи щодо затримання і допиту адміністраторів груп “синіх китів” і “рожевих фей”.

“Провели обшуки і зібрали докази. Ведемо консультації з Генпрокуратурою щодо можливого затримання у справі”, – повідомив Князєв.

Нагадаємо, так звані “групи смерті”, що доводять дітей до самогубства, тепер стали популярними в Україні.

У лютому різко зросла кількість пошукових запитів на тему “ігор”, фіналом яких стає самогубство. Українська кіберполіція попереджає, що у ВКонтакте такі спільноти ведуть кваліфіковані психологи, які і схиляють дітей до суїциду.

За даними кіберполіції, адміністратори суїцидальних паблік, такі як “Кити пливуть вгору”, “Розбуди мене о 4.20”, f57, f58, “Тихий будинок”, “Ріна”, “Няпока”, “Море китів”, “50 днів до мого … “, часто самі знаходять депресивних підлітків.

Перед тим, як втягнути дитину в квест, модератори вивчають її особистість. І якщо та має схильність до суїциду, надсилають їй завдання.

Найчастіше воно складається із завдання собі ушкоджень, наприклад, вирізати на своєму тілі кита або напис, і все це повинно зніматися на фото або відео.

“Гра” триває 50 днів і повинна закінчитися самогубством дитини, яке також має бути зафіксовано на відео. За даними поліції, записи потім продаються в Darknet.

В Україні першою офіційно зареєстрованою жертвою “груп смерті” стала 15-річна Вілена, яка 6 грудня зістрибнула з 13-го поверху в Маріуполі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа