<

Польща закриває один з двох пішохідних пунктів пропуску на кордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:34 | 19.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Польська прикордонна служба повідомила про закриття пішохідного пункту пропуску «Долгобичув-Угринів». У офіційній заяві польських прикордонників, опублікованій 18-го грудня, вказано, що пішохідний перехід на цьому пункті пропуску діятиме лише до кінця цього року.

Про це пише Zaxid.Net.

«У кінці року закінчується дія пілотного проекту з пішохідного перетину кордону на автомобільному пункті пропуску «Долгобичув-Угринів»… Тимчасовий характер облаштованої для пішохідного руху інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту у його нинішньому вигляді. Також, зважаючи на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням», – йдеться у повідомленні польських прикордонників.

Згадка про використання автобусних переїздів за прямим призначенням стосується того, що пішохідний перехід облаштували саме на смузі, яка початково задумувалася для проїзду автобусів на цьому пункті пропуску.

Львівські прикордонники наразі не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

«Дія експерименту справді завершується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску мають намір закрити, але наразі очікуємо на офіційні документи від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо знати точно, що буде з цим пунктом», – пояснила ZAXID.NET речниця Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Зазначимо, що відкритий у 2014 році пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» призначений виключно для перетину кордону автомобільним транспортом. Проте через рік після відкриття, влітку 2015 року, там на 6 місяців облаштували піший перехід.

Із того часу дію експерименту постійно продовжували. Не виключено, що так може статися і цього разу, оскільки часто експеримент продовжували в останні кілька днів. Однак у офіційному повідомленні польських прикордонників не згадується про можливість продовження цього експерименту.

За даними прикордонників, щодоби пішохідним переходом у пункті пропуску «Долгобичув-Угринів» користуються близько 850 людей. Додамо, що крім цього пункту пішохідний перехід на українсько-польському кордоні в межах Львівщини є лише в одному місці – у Шегинях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок