<

Підполковник СБУ затриманий за прослуховування активістів Майдану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 20.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В Україну обладнання для прослуховування потрапило контрабандним шляхом, повідомили в СБУ.

Співробітники СБУ вилучили комплекс обладнання, яке незаконно використовувалося для прослуховування телефонних розмов опозиційних лідерів та активістів під час Майдану, – пише Корреспондент.

“Під час проведення спецоперації у Києві затримана група осіб на чолі з чинним співробітником – підполковником СБУ, яка займалася незаконним прослуховуванням. У зловмисників вилучено сучасний спеціальний комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку (GSM). За оперативною інформацією, в Україні комплекс потрапив контрабандним шляхом за безпосередньої участі спецслужб РФ”, – сказано в повідомленні.

У відомстві також повідомили, що перевіряється інформація про можливу участь колишнього глави СБУ Якименка у ввезенні спецтехніки в Україну.

Зазначається, що аналогів такої спеціальної системи перехоплення в Україні немає. “Вона виготовлена ​​підконтрольній спецслужбам РФ фірмою, зареєстрованою в Новій Зеландії”, – зазначили у відомстві.

Порушено кримінальне провадження за статтею 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

1655430
1655431




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця