<

Перший політ гелікоптера на Марсі: NASA запустило дрон над поверхнею Червоної планети

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:56 | 21.04.2021 / Новини / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Літальний апарат «Винахідливість», який прибув на Марс разом з марсоходом Національного аерокосмічного агентства США (NASA) «Наполегливість», успішно здійснив перший в історії людства політ над поверхнею Червоної планети.

Про це йшлося в прямому етері, під час якого інженери NASA аналізували цю подію, – передає Громадське.

Водночас відео самого польоту поки немає, воно з’явиться лише через декілька днів через затримку у передачі даних між Землею та Марсом. 

Політ був не надто довгим. «Винахідливість» піднявся над поверхнею трохи більше як на три метри й провів на цій висоті близько 30 секунд.

Водночас треба не забувати, що дрон відпрацьовував технологію польоту в розрідженій марсіанській атмосфері. Її щільність приблизно у 100 разів нижча, ніж на Землі.

Через це мінігелікоптер оснащений двома вуглепластиковими гвинтами діаметром 120 сантиметрів. Вони змушені дуже швидко обертатися, щоб підняти апарат над поверхнею.

«Винахідливість» — це мінігелікоптер завважки 1,8 кілограма та 1,2 метра діаметром. Його головне завдання — вивчення Марса з повітря: він може зависати на 30 секунд і робити знімки у високій якості двома камерами.

Надалі апарат використовуватимуть для розвідки маршруту та фотографування марсохода «Наполегливість» зі сторони. Попереду у дрона — ще чотири тестові польоти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця