<

«Перезавантаження корисно робити під час роботи»: Супрун розповіла про медитацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 14.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрунрозповіла про медитацію.

“Під кінець робочого тижня нерви можуть потроху “здавати”, а очікування відпочинку ставати нестерпним. Для того, щоб не тримати емоції в собі, краще заспокоюватись та концентрувати увагу, багато людей практикують медитацію”, – пише вона у Facebook.

Супрун підкреслила, що медитація – це не обов’язково сидіння в позі лотоса. Це загальний термін, що позначає здатність зосереджувати увагу, незалежно від навколишніх подразників. Людина може медитувати будь-де та в будь-якому положенні.

“Незалежно від того, який тип фокусування, ви обираєте, медитація активізує лобну частку мозку, яка бере участь у концентрації, плануванні, зосередженні уваги та інших виконавчих функціях. Дослідження вказують, що медитація може покращити всі ці когнітивні функції”, – сказала Супрун.

Практика медитування здатна позитивно впливати на гіпокамп – ділянку мозку, що відіграє важливу роль у роботі пам’яті. У людей, які медитували хоча б 30 хвилин на день протягом восьми тижнів, збільшився обсяг сірої речовини в гіпокампі, що покращує його функцію.

Супрун вважає, що інколи таке перезавантаження корисно робити під час роботи.

“І не обов’язково воно має бути тривалим. Навіть коротка медитація, протягом 5-10 хвилин, покращує когнітивні функції – повертає концентрацію уваги, допомагає краще зосередитись та покращує пам’ять. Якщо відчуваєте надмірне напруження чи стрес на роботі – спробуйте відволіктись та кілька хвилин помедитувати. Це може стати хорошою зарядкою для вашого мозку та тіла”, – порадила вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця