<

Парламент не набрав голосів для відставки Гройсмана

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 30.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

30 травня Верховна Рада не підтримала відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Попри те, що більшість депутатів проголосували «за», необхідних 226 голосів так і не набрали.

97 нардепів проголосували «за», 63 – висловилися «проти», 60 – утримались, 87 – не голосували, – повідомляє Українська правда.

Перед цим виступила член парламентського комітету з правової політики та правової політики Наталія Новак, яка заявила, що комітет підтримав відставку прем’єр-міністра і для неї особисто це символічно, оскільки голосувала проти призначення Гройсмана.

«Він обіцяв показати свою роботу, але жодного разу не звітував про діяльність уряду під його керівництвом», – сказала вона.

Представник фракції «Самопоміч» Олег Березюк наголосив, що цей уряд, після відставки все одно має виконувати свої обов’язки до призначення нового складу Кабміну і нести відповідальність за свої рішення.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його фракція буде голосувати за відставку Гройсмана і дорікнув за співпрацю з МВФ, тарифи і «торгівлю землею і дешевою робочою силою».

Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак та лідер фракції БПП Артур Герасимов заявили, що політсили не будуть голосувати за відставку очільника уряду, оскільки країна поки знаходиться у турбулентному стані і відставка може мати загрозливі наслідки для воюючої країни.

Представник фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що політсила не голосувала за цей уряд, але буде голосувати за його відставку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця