<

Як проходить працевлаштування демобілізованих нововолинців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 29.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Нововолинці, які були призвані у першій хвилі мобілізації до лав Збройних сил України, повертаються додому.

Перша проблема, з якою стикаються бійці АТО, – пошук роботи.Питанням працевлаштування демобілізованих особливо переймається служба зайнятості. З цією категорією громадян проводять індивідуальні бесіди, запрошують на численні заходи, і головне— допомагають знайти справу до душі. У Нововолинський центр зайнятості протягом року звернулись 37 демобілізованих, з них 30 учасників АТО. На роботу влаштувались двоє осіб, троє людей отримали одноразову допомогу та започаткували власну справу, один боєць проходить стажування на ливарному заводі, – повідомляє сайт Нововолинськ.

Після війни повернутись до нормального та мирного життя непросто. Дехто з учасників антитерористичної операції потребує психологічної реабілітації та моральної підтримки, без якої важко, а то й неможливо адаптуватись на  новому робочому місці. Чимало солдатів повертаються знову на передову. Пошук роботи уповільнюється і тим, що у кожного демобілізованого своя спеціальність, і не у всіх є бажання опановувати нову професію.   

Діяльність служби зайнятості значною мірою залежить від ситуації на ринку праці, тому керівництво міського центру просить роботодавців сприяти працевлаштуванню бійців АТО, надавати повну інформацію про вакансії, це дозволить покращити соціальне становище наших краян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця