<

#ВИБОРИ: Відомі перші результати екзитполу – 5 партій проходять до парламенту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:02 | 21.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

До Верховної Ради проходять п’ять партій за результатами екзитполу ТСН станом на 18:00.

Перше місце на парламентських виборах 2019 року зайняла пропрезидентська партія “Слуга народу”, за яку проголосувало 44,4% українців, ідеться в ексклюзивному опитуванні на замовлення ТСН дослідницьких компаній KantAr TNS та INFO SAPIENS станом на 18:00.

На другому місці – проросійська “Опозиційна платформа – За життя” із результатом у 12,5%.

Третя сходинка у партії “Європейська солідарність”8,5%.

Четверта сходинка за партією “Батьківщина”, яка може розраховувати на 7,7%.

До Ради також проходить “Голос” Святослава Вакарчука – 6%.

Екзит-пол – соціологічне опитування на виході з виборчих дільниць. Від передвиборчих соціологічних опитувань воно відрізняється тим, що враховує голос виборця, як вже доконаний факт, адже відомо, що багато виборців змінюють свою думку і плани за кого голосувати прямо на виборчій дільниці. Екзит-поли досить точно передбачають остаточні результати голосування, адже передбачається, що ті, хто проголосував, на питання “за кого?” відповідають правдиво. І все ж це не стовідсотковий факт, деякі виборці і після голосування приховують або спотворюють інформацію про свій вибір.

Результати Національного екзит-полу станом на 18:00, оприлюднені після закриття виборчих дільниць в Україні: Лідером електоральних симпатій стала президенстька партія “Слуга народу” – 43,9% підтримки виборців, – повідомляє Українська правда.

Наступні результати: “Опозиційна платформа – За життя” – 11,5%, “Європейська Солідарність” – 8,9%, Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” – 7,6%, “Голос” – 6,3%.

За словами соціологів, статистична похибка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів і в межах 0,5–1% для інших партій.

Найближче до 5-відсоткового прохідного бар’єру серед аутсайдерів станом на 18 годину перебуває партія “Сила і честь” – 4,4% голосів.

Остаточні результати Національного екзит-полу стануть відомими о 22.00. Національний екзит-пол проводили “Демініціативи”, КМІС та Центр Разумкова.

Екзит-пол “112 Україна

Читайте також: Опубліковані остаточні дані екзитполів – «Слуга народу» впевнено перемагає




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця