<

Вечір пам’яті у бібліотеці Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:26 | 15.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

16 лютого о 13 годині в читальному залі центральної міської бібліотеки відбудеться вечір пам’яті борців за волю України «Народе мій, пишаюся тобою…».

20 лютого 2014 року навіки закарбувалося в серцях і пам’яті українців як «кривавий четвер». Ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни. Цьогоріч у цей день відзначатимемо День Героїв Небесної Сотні. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Серед них – шестеро волинян: Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Василь Мойсей, Іван Тарасюк, Юрій Сидорчук, Віктор Хом’як.

На фотовиставці «Спасибі, люди, за майдан, за правди паростки й свободи» –  три місяці Євромайдану – ціла історична епоха (фото Бориса Бабійчука, цитати Анатолія Поліщука).

«Минає рік із того моменту, як загинули герої, яких народила революція Гідності. Тепер нашу Україну ціною своєї крові, а інколи й життя, оберігають учасники АТО в Донецькій та Луганській областях. Відколи на Сході триває війна, найважливіший обов’язок кожного громадянина — допомогти українським бійцям. Бо тільки спільними зусиллями можна перемогти ворога та збудувати європейську Україну», – зазначає ведуча вечора памяті директор ЦБС Світлана Кухарук.

Спогадами про визначного співака волинського краю, хормейстера і диригента, подвижника, громадянина і патріота Віталія Миколайовича Бобицького, день народження якого 16 лютого, поділяться учасники вечора.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця