<

У Нововолинську відбувся регіональний фестиваль-конкурс сучасної пісні «Молодіжна хвиля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 27.06.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

У День молоді в шахтарському місті відбувся регіональний фестиваль-конкурс сучасної пісні «Молодіжна хвиля». Щоправда, через прохолодну дощову погоду захід перенесли у фойє місцевого Палацу культури.

У конкурсі взяли участь 20-ть талановитих юнаків та юнок із Нововолинська, селищ міського типу Маневичі та Благодатне, сіл Верба та Льотниче Володимир-Волинського району. Вокалісти, дуети, тріо та вокальні групи змагалися у двох вікових категоріях: середній, яка охопила учасників 14-17 років та старшій, яка об’єднала конкурсантів від 18 до 25 років, – пише Нововолинськ.сom.ua

Юні соловейки вразили душевним виконанням народних пісень, збентежили проникливими ліричними композиціями, а також змусили задуматись чуттєвими патріотичними піснями.

У результаті вийшов неймовірний сплав Мелодії, Слова і Виконання, під час якого юні артистки показали усі свої таланти, вокальні навички та виконавську майстерність.

Своєю мелодійністю, справжністю, пластикою та чарівністю виступу вони захоплювали і дивували не лише присутніх глядачів, а й членів журі. Тож обрати найкращих із кращих і визначити переможців було не просто.

До речі, до складу журі ввійшли авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтва: методист, керівник зразкового гуртка вокально-естрадного співу НЦДЮТ Інна Кравчук, начальник відділу у справах молоді та спорту виконавчого комітету міськради Тетяна Супрунюк, завідувач вокальним відділенням дитячої школи мистецтв Алла Кондратюк та викладачі вокалу дитячої школи мистецтв Людмила Бережна і Вікторія Харатіна.

Оцінивши у десятибальній шкалі чистоту інтонування, майстерне володіння навичками вокального мистецтва, емоційність виступу, підбір репертуару відповідно віковим та виконавським можливостям, а також сценічну культуру, етику зовнішнього вигляду та якість супроводу, члени журі обрали переможців.

Гран-прі регіонального фестивалю-конкурсу сучасної пісні «Молодіжна хвиля» у вокальній боротьбі вибороло тріо «Троянда» у складі Юлії Кленець, Тетяни Кирилюк та Катерини Басилик із Маневицького районного будинку культури.

Також у кожній віковій категорії журі визначило лауреатів І, ІІ і ІІІ місць.

І так, у середній віковій категорії І місце дісталось вихованці дитячої школи мистецтв Софії Німой.

ІІ місце розділили вихованка дитячої школи мистецтв Меліса Сімеонова та солістка зразкового вокального ансамблю «Паросток» НЦДЮТ Юліана Сімонова.

ІІІ місце, за рішенням журі, посіли вихованець Палацу культури Ернест Богданов, вихованка Дитячої школи мистецтв Олеся Найдич та старша група зразкового вокального ансамблю «Паросток» НЦДЮТ.

У старшій віковій категорії І місце виборов вокальний дует «Доля» у складі Валерії Кварцяни та Олександри Рачкелюк Будику культури села Льотниче Володимир-Волинського району.

ІІ місце здобули вокальний ансамбль «Дивограй» Будику культури села Льотниче Володимир-Волинського району та студентка ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти» Надія Бакун.

А почесне ІІІ місце між собою розділили студентка ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти» Таміла Кухарук, Анастасія Дячук, яка представляла Будинок культури селища Благодатне та вихованка Будику культури села Льотниче Володимир-Волинського району Валерія Кварцяна.

Усі переможці отримали Почесні грамоти та призи, а це – цікаві й оригінальні фото колажі. А усім іншим конкурсантам, яким пощастило трішки менше, вручили Подяки за участь в конкурсі.

Нагадаємо, вокальні змагання організували відділ культури та відділ у справах молоді та спорту виконавчого комітету міськради, а також Нововолинський Палац культури. Основна мета регіонального фестивалю-конкурсу сучасної пісні «Молодіжна хвиля» – виявлення та підтримка талановитої творчої молоді, створення умов для її самореалізації, виховання високої духовності й культури в молодіжному середовищі, а також популяризація кращих зразків українського сучасного мистецтва.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця