<

У Нововолинську відбулися урочистості з нагоди Дня міста та Дня шахтаря

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:41 | 26.08.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську 26-го серпня з нагоди 68-річниці заснування міста та Дня шахтаря у міському парку культури та відпочинку пройшли урочистості.

З вітальним словом виступили міський голова Віктор Сапожніков, перший заступник міського голови Андрій Соронський, народний депутат України Ігор Гузь, заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, заступник Володимир-Волинського міського голови Олег Свідерський, керуючий справами виконкому Ковельської міської ради Володимир Бойко, голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук, заступник голови Іваничівської районної державної адміністрації Людмила Войтович, в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк та голова Волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, депутат Волинської обласної ради Валерій Курстак.

На урочистості не прибула делегація з Луцька, бо в цей день оголошена жалоба за загиблим військовим на Сході. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв.

Традиційно поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО та пам’ятного знака першобудівникам міста.

Мер зачитав присутнім історію зародження міста, привітання зі святом та висловив надію, що навіть через роки Нововолинськ не втратить звання шахтарського міста.

“Нововолинськ займає особливе місце в душах тих, хто тут народився. Відзначаємо сьогодні День шахтаря, саме з працею гірників пов’язане становлення міста. Ще у 90-х роках місто вважали депресивним та тепер воно стало одним із найперспективніших і не лише на Волині, а й в України. Сьогодні місто – лідер по промислових виробництвам, майже половина іноземних інвестицій, які залучаються в область, зосереджено в Нововолинську. Щороку, як правило, вводиться в дію одне нове промислове підприємство. Місто одне з кращих у сфері медицини, освіти, культури, спорту. 

Сподіваюся Нововолинськ ніколи не втратить статусу шахтарського міста. Воно має усі шанси для процвітання”, – зазначив мер.

Нагрудні знаки «За заслуги перед містом» та подяки вручили окремим мешканцям міста та відзначили кращих працівників та ветеранів вугільної галузі.

Від імені Волинської облдержадміністрації привітав жителів міста Сергій Кошарук.

Приїхав привітати нововолинців з Днем міста та Днем шахтаря нардеп від округу Ігор Гузь. Він розповів про результати співпраці з міською владою та наголосив, що надалі буде підтримувати вугільну промисловість краю. Подяками за активну громадянську позицію та з нагоди свят відзначив працівників нововолинських копалень.

“Разом із присутніми помічниками хочу привітати всіх жителів молодого енергійного міста зі святом. Переконаний, що Нововолинськ має перспективи та перед всіма нами, хто стоїть на сцені, є завдання  допомагати йому в розвитку. Щиро вітаю усіх шахтарів. Та нас чекають непрості роки. В міністерстві енергетики та вугільної промисловості, на жаль, не бачать Нововолинськ шахтарським містом. Ми повинні об’єднатися і в роки майбутніх змін переконати тих, хто буде при владі, добудувати 10-ту шахту.

Та є хороші моменти. Разом із міською головою працювали і змогли відновити операційне відділення лікарні, маємо до кінця цього року в усіх садках замінити вікна та відновити роботу басейну в дитячому садку №9. Разом з міською владою будемо втілювати в життя багато інших цікавих проектів та змінювати ситуацію на краще”, – розповів парламентар.

Привітали шахтарів та вручили нагороди і в. о. обов’язки гендиректора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк та голова Волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов.

Керівник міської організації ВО «Батьківщина» Андрій Сторонськийпривітав жителів міста від імені лідера партії Юлії Тимошенко. 

Депутат Волинської обласної ради Валерій Курстак передав вітання від голови облради Ігоря Палиці та вручив окремим мешканцям міста подяки.

На завершення урочистої частини відбувся святковий концерт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця