<

“У Нововолинську панує міжконфесійна злагода”, – мер міста на зустрічі зі священнослужителями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 10.04.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
14
/ коментарів 5

10-го квітня у Нововолинську відбулося зустріч міського голови Віктора Сапожнікова з представниками релігійних організацій міста та селища Благодатного.

Мер привітав усіх присутніх із прийдешнім святом Великодня та закликав священнослужителів зачитати вітання від імені міської ради під час Пасхальних богослужінь.

Окрім того, Віктор Сапожніков звернувся до духовенства з проханням навести лад не лише на території церков, а й навколо.

“Просив би вас звернутися з цим проханням і у своїх проповідях до людей”, – додав він.

Мер нагадав, що 7-го квітня у Свято-Духівському соборі відбулася перша святкова літургія та запевнив, що міська рада готова допомагати представникам усіх конфесій.

“Я дуже задоволений, що у місті панує міжконфесійна злагода. Немає чвар, розбрату. Всі разом, всією громадою, мирно, дружно, з ім’ям Бога вперед до світлої мети”,- наголосив міський голова.

Представники релігійних організацій виступали зі своїми пропозиціями та зауваженнями. Зокрема, протоієрей Віктор Мельник звернув увагу на стан кладовищ.

“Заходиш на цвинтар, а там ще з 1939-го року збиті хрести. І до цього часу, 77 років уже минуло, ці пам’ятники так і лежать. У такій справі і люди допоможуть”, – додав він.

На зустрічі підняли й питання присутності священнослужителів на святах у школах міста. Представники релігійних організацій зійшлися на думці, що такі заходи мають бути міжконфесійними та не мати на меті жодних агітацій.

Монах чину кармеліток отець Лешек Кошляга зауважив, що на території “козлячого парку”, неподалік римо-католицького храму, віднайшли сотні шприців та висловив думку, що було б непогано залучити правоохоронців для контролю за цією ділянкою.

“Виходить, що я звертаюся до вас із проханням допомогти прибрати біля себе, а ви мені кажете…Якщо за радянських часів поліціянтів було майже 200, то зараз 63 чоловіка. На селищі Благодатному навіть дільничого немає. Ми всі разом повинні це робити”, – зауважив міський голова.

Пастор Володимир Грицак розповів, що молодь, прибираючи центральний парк, назбирала два п’ятилітрові бутлі шприців.

“Там є й кущі, які служать смітниками. Це ж небезпечно, особливо, коли мами з дітьми гуляють”, – додав він.

Серед представників протестантської церкви пролунала думка, що у неділю люди мають проводити час не на ринку, а в церкві.

“Є думка, що міський голова закриє ринок у неділю і всі підуть в церкву. Не буде такого.Силою нічого не зробиш. Так історично склалося, що у Нововолинську в четвер, суботу та неділю працює ринок”, – прокоментував ситуацію Віктор Сапожніков.

Отець Стефан Фульмес підтримав думку мера та зауважив, що колись було розпорядження міського голови, згідно якого, ринок закрили через каратин.

“І не збільшилося прихожан у церквах. Ми повинні говорити людям, що вони мають ходити в храм”, – підсумував він.




коментарів: 5
  1. Для чого псувати свято цими привітаннями влади,кому це потрібно?парафіянам ні.

  2. В нас церква відділена від держави.Люди ходять в храм прославляти Бога. До чого там Сапожніков?Йому пора вже гріхи замолювати,а не вітання посилати.

  3. Слава Богу. Вважаю правильним вчергове зібрати священнослужителів всіх конфесій і хочу запропонувати владі міста рекламувати нашу Мирну релігійну ситуацію , А також частіше залучати Священнослужителів до спільної молитви за Мир та Злагоду в Україні .

  4. Про яку злагоду ведеться мова Між самим священика в одній церкві нема злагоди На службі батюшка говорить одне, а в житті робить зовсім інше Слухаючи і бачачи все це. люди роблять для себе висновки “Почати потрібно з себе!” А привітання мера прихожане не сприймають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця