<

У Нововолинську урочисто провели до армії призовників-строковиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:38 | 10.10.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
48
/ Коментарі відсутні

10-го жовтня, на території Призовної дільниці Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату було людно і гамірно. Матері не відпускали з обіймів синів, дівчата тримали за руки коханих хлопців, очі рідних блищали від сліз. Тут зібрали новобранців, яких урочисто, проводжали на строкову військову службу. 

Це перша відправка у рамках осінньої призовної кампанії-2018. Усього у Нововолинську планують призвати близько 40-а молодих солдатів, – розповідає Нововолинськ.com.ua.

Перед відправленням – традиційний інструктаж. З напутніми словами до призовників звернувся військовий комісар Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату Олександр Плужнік. Побажавши юнакам легкої служби, нових вражень, досвіду та вірних товаришів, Олександр Анатолійович вручив їм військові квитки.

«Військова служба є почесним обов’язком кожного громадянина. Тож бажаю з честю його виконати і повернутися додому змужнілими, повними сил і досвіду», – наголосив військовий комісар.

Опісля, за давньою традицією, хлопців благословив настоятель Свято-Духівського собору, митрофорний протоієрей Стефан Фульмес.

Вітаючи юнаків із визначною подією в їхньому житті, він побажав їм успішно відслужити, повернутися додому сильнішими і мудрішими.

«Під час служби у війську добросовісно і відповідально виконуйте свої християнські і громадянські обов’язки. І з Божою поміччю повертайтеся через півтора року здоровими і радісними до рідних осель, в обійми свої батьків і рідних», – настановив Стефан Фульмес.

Після урочистостей хлопцям дали кілька хвилин, аби попрощатися з рідними. Невтішні материнські сльози, міцні батьківські обійми, солодкі поцілунки з коханими і 8-м призовників вмощуються в авто.

Спершу хлопців очікує контрольна перевірка стану здоров’я  у міській лікарні, опісля їх відвезуть до збірного пункту Волинського обласного військового комісаріату. Там їм видадуть військову форму і вже тоді їх скерують у навчальні центри та військові частини різних областей України.

До речі, згідно з указом Президента, ці хлопці-строковики перебуватимуть у війську 18 місяців. Ті, хто мають вищу освіту, служитимуть рік. До зони проведення антитерористичної операції молодих солдатів не відправлятимуть.

Нагадаємо, осінній призов на строкову службу цьогоріч буде на місяць довшим. Його проводитимуть у жовтні-грудні. Відповідний указ 10 вересня 2018 року підписав Президент України. Призову підлягають чоловіки від 20 до 27 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер