<

У Нововолинську на громадській раді обговорили криміногенну ситуацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:17 | 9.11.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
19
/ коментарі 4

8-го листопада відбулося засідання громадської ради у Нововолинську. На ньому обговорили реалізацію проєкту з модернізації системи водопостачання, проведення медичної реформи та криміногенну ситуацію в місті.

Про це йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

У ньому взяли участь перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський та начальник Нововолинського відділення поліції Володимир-Волинського ВП ГУНП України у Волинській області Сергій Галащук.

Андрій Сторонський акцентував увагу на робочих питаннях, які він вирішував у Міністерстві розвитку громад та територій України цими днями. Одне з них стосувалося реалізації проєкту з модернізації системи водопостачання у Нововолинську, у рамках якого вже зроблено чимало роботи.

Зокрема, на першому етапі побудовано каналізаційно-насосні станції, які вже у травні введені в експлуатацію, а з початку року почали реконструкцію зовнішніх водогінних мереж Північного та Південного водозаборів. З часом усі магістральні водогони будуть замінені і це покращить якість води.

Андрій Сторонський наголосив, що є намітки будівництва станцій знезалізення та знезараження. Орієнтовно вартість робіт складає 2,5 млн доларів США. З приводу цього ведуться перемовини у Міністерстві.

“Під гарантії Уряду нам надано кредит до 2031-го року. Щороку до 15-го червня і до 15-го грудня необхідно здійснювати розрахунки. Отож маємо розуміти, ці кошти будуть погашатися за рахунок часткового підвищення тарифів. Зараз їх підвищувати не будуть, бо ще немає відповідної якості води. У рамках погашення кредиту уже проплатили 500 тис грн, у листопаді погасимо ще 900 тис грн, а до кінця грудня не вистачає 400-500 тис грн. Ці кошти є, адже у рамках цього проєкту за освоєння 90 млн грн держава нам має повернути 15 млн грн. У Міністерстві запевнили, що ці гроші надійдуть на підприємство й тоді зможемо розраховуватися за наданий кредит, відтак, зменшиться відсоток підняття тарифу на воду”, – розповів перший заступник міського голови.

Андрій Сторонський наголосив ще на одному важливому питанні, яке стосується створення округів. На часі – укрупнення об’єднаних територіальних громад. У проєкті до Нововолинської ОТГ планують приєднати Поромівську ОТГ, Благодатненську селищну раду, Грядівську та Грибовицьку сільські ради.

Посадовець відповів на запитання членів громадської ради стосовно перспектив вугільної галузі Волині, поділився міркування щодо проведення медичної реформи.

Не менший інтерес викликало спілкування членів громадської ради і з начальником Нововолинського відділення поліції Володимир-Волинського ВП ГУНП України у Волинській області Сергієм Галащуком.

За його словами, йде розвиток встановлення системи відеонагляду. Уже працюють камери “Номерок”. Ця програма розвиватиметься з метою зменшення злочинів.

Головний поліцейський міста загострив увагу на ситуації з наркоманією. На сьогодні Нововолинське відділення найбільше в області розкрило злочинів зі збуту наркотиків.

Він також порушив ще одну з болючих тем – квартирних крадіжок. У місті не зареєстровано вбивств, розбоїв, нанесення важких тілесних ушкоджень, а злочини, які скоєні раніше, розкриті.

За словами Сергія Галащука, відділення відчуває нестачу кадрів, особливо експертів, криміналістів. Він запевнив, що попри труднощі, криміногенна ситуація в місті контрольована.




коментарів: 4
  1. Короче , вже почали місити тісто для довгох локшини яку збираються розвішувати на вуха свідомих громадян, щоб підняти нам тариф на воду майже в два рази! Люди, думайте!

    • Можливо хай нічого не роблять?
      Що ж ви бл*ть за люди такі?
      Щось зроблять в місті: одні поб’ють, поламають…а другим нічого не подобається. Вийди сам щось зроби, чи в мери іди, тріпло диванне.

      • Мона подумати, що ви, шановна, не на дивані пишете. А от матюкатися, вам не треба. Брудні матюки вас не красять як жінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця