<

У місті Нововолинськ успішно працює центр дитячої та юнацької творчості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 21.11.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

Свято – Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття – в далекому 1954 році. Згодом в 1989 році 20 листопада  була прийнята «Конвенція прав дитини».

Метою святкування цього свята є привернення уваги широкої громадськості, організацій та установ до проблем дітей в сучасному світі. Актуальність проблем дитинства залишається гострою. Адже, забезпечення благополуччя дітей залежить не лише від батьків, а повною мірою і від держави, – повідомляє сайт міськради.

Численні заходи та дії, спрямовані на розвиток дитини, лежать в площині людського світогляду. У місті Нововолинську йде успішне сприяння підвищення активності  підростаючого покоління. Справжнім центром естетичного виховання школярів став центр дитячої та юнацької творчості. Напередодні свята  я відвідала цей заклад, який очолює Кравцова Любов Андріївна. Тут швидко реагують на те, чого прагнуть діти і чим захоплюються.

Улюблене зайняття сприяє розвитку особистості, психологічно розвантажує дитину. Долучившись до роботи різних гуртків і зрозумівши, до чого в неї хист, дитина має змогу самостійно зробити вибір у житті. Водночас позашкілля – це ще й дієвий засіб запобігання злочинності й правопорушення у молодіжному середовищі.

Як каже моя співрозмовниця – позашкільна освіта є складовою системою безперервної освіти, спрямованої на розвиток здібностей та обдарувань вихованців, учнів і слухачів, задоволення їх інтересів, духовних запитів і потреб у професійному визначенні; а дитина – не амфора, яку треба наповнити, а факел, який треба запалити.

Заклад формують наступні відділи: туристсько-краєзнавчий, художньо-естетичний, науково-технічний, еколого-натуралістичний. У 2015 році працює 133 гуртки, до яких залучено 2387 школярів. Особовий склад працівників складає 46 педагогів та технічного персоналу – 14 осіб. Педагоги мають свої методичні напрацювання. У центрі працює шість зразкових та один народний колектив. Серед них : ансамбль танцю „Щасливе дитинство”, ансамбль бандуристів „Горлиця”, оркестр духових інструментів, драматичний колектив „Пролісок” та ін. Вихованці Будинку школярів – дипломанти Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів дитячої творчості, лауреати різних фестивалів. Жоден концерт у місті не обходиться без участі маленьких артистів. Великою популярністю серед дітей та батьків користується школа ранньої творчості малят «Пізнай себе».

Стрижнем усієї системи виховання в цьому закладі зокрема є ідея національного відродження, яка відіграє роль об’єднавчого, консолідуючого фактора у суспільному розвитку, становленні особистості як громадянина своєї держави. Тому педагогічний колектив створює середовище духовного розвитку, соціально-рольового життя дитини як творця і проектувальника свого майбутнього.НЦДЮТставить своїм завданням збільшення кількості учнів, зайнятих позашкільною освітою, щоб максимально забезпечити потребу всіх бажаючих займатися улюбленою справою. З цією метою на базі закладу створено умови для відкриття нових профілів гуртків.

НЦДЮТ приймає активну участь у житті нашого центру зайнятості – відвідує семінари, тренінги. Адже працювати з молодими людьми треба не лише тоді, коли вони переступлять поріг центру зайнятості, а коли вони стоять перед вибором професії.

Статистика свідчить, біля 8 мільйонів в нашій країні – маленькі українці, кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та має право на розвиток особистості  і самостійно зробити вибір у житті. А ми, дорослі, повинні зробити цей вибір правильним та поступальним.

IMG_2868
IMG_2872
IMG_2873_copy
IMG_2877
IMG_2880




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця