<

Як телефонні шахраї обманюють нововолинців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 31.01.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

В Україні все більше людей стають жертвами телефонних шахраїв.  Звичайно, не оминула ця тенденція і жителів Нововолинська. Як повідомили журналістам інтернет-видання «БУГ» працівники банку, цьогоріч до них із цією проблемою звернулося 16 мешканців нашого міста.

Здебільшого жертвами шахраїв стають люди пенсійного віку.

Аферисти надсилають на телефон повідомлення, яке інформує про те, що карту заблоковано. Потім із цього ж номеру телефонують та представляються працівниками Служби безпеки і пропонують продиктувати номер картки. Варто зауважити, що власне працівники банку таким не займаються.

«Нещодавно до нас звернувся пенсіонер із такою проблемою. Людина назбирала значну суму коштів на картці і всі були списані», – розказав працівник банку.

Варто зауважити, що зросла кількість випадків шахрайства з платіжними картками в інтернеті. Для прикладу, коли почали підійматися ціни на пальне, в інтернеті з’явились оголошення, які інформували про продаж пального за зниженими цінами. Люди перекидали від 5 до 15 тисяч гривень на певну картку. А потім ні коштів, ні обіцяного пального не було. Варто зауважити, що в цій ситуації банк не винен, адже люди самовільно перекидають кошти.

«Ми маємо дбати про свої гроші самі. Спочатку, наприклад, перекинути 500 гривень або ж попросити переслати талони поштою. Таких випадків у нашому місті було приблизно шість», – повідомив працівник банку.

Ще один популярний варіант розгортання подій – замовлення медикаментів через газету. За деякий час до людей телефонують, називаючись представниками цієї фірми, які займаються питаннями банкротства і повідомляють, що можуть повернути на рахунок 30 тисяч гривень. Але для цього потрібно відправити певну суму грошей – «комісію» за надання послуг. Зрозуміло, що ніяких 30 тисяч гривень людям не повертають.

«Варіантів таких афер зараз є багато, – розповідає працівник банку. – Ще в 2013 році вперше стикнувся зі схожою проблемою. З рахунку було знято 6000 гривень. Та людина самотужки вийшла на слід зловмисників у Дніпропетровській колонії. Тобто в основному схожими аферами займаються люди, позбавлені волі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер