<

Студентка Нововолинського електромеханічного коледжу захворіла на кір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 25.04.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Про вогнище кору в місті поки що не йдеться, адже дівчина підхопила вірус і звернулася до медиків за місцем проживання в Іваничівському районі, проте спалах фіксують в організованому колективі. Контактні особи нині під пильним оком медиків.

Про це повідомляє сайт Нововолинськ.сom.ua

Студентка Нововолинського електромеханічного коледжу, що проживає в селі Завидів Іваничівського району, звернулася за медичною допомогою за місцем проживання у понеділок. До того днів три відвідувала навчання із симптомами ГРЗ. Попередній діагноз – кір, поки що лаборно не підтверджений. До слова, у селі Завидів станом на понеділок, 23 квітня, зафіксовано 7 випадків кору.

Як повідомив головний лікар Нововолинської ЦМЛ Віктор Мороз, за студентами, що контактували із хворою, нововолинські медики ведуть спостереження. Сьогодні та за кілька днів повторно їх оглядатиме сімейний лікар Центру ПМСД. Щоденний моніторинг ситуації проводить медична сестра навчального закладу. Поки нових випадків захворювання не фіксують, інкубаційний період – 21 день.

Завідувач Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський лабораторний центр МОЗ України» Василь Мельник зазначив, що їхня служба разом із міською лікарнею та навчальним закладом керуються спільним планом ліквідації вогнища. Групу, де навчалася хвора студентка, максимально ізолювали, навчання проводять в одній класній кімнаті. Та при такій інфекції, за словами Василя Мельника, заходи малоефективні. Адже студентка за три дні могла контактувати не лише із одногрупниками, у зоні ризику – увесь студентсько-викладацький колектив.

Ліків від кору не існує. Єдиним захистом є щеплення. У Нововолинській лікарні вакцини достатньо, тож мешканців міста закликають не зволікати із профілактикою. Прививати від кору треба дітей у віці 1 рік та 6 років. Як повідомила головний лікар Центру ПМСД Ольга Попіка, у зв’язку із відсутністю вакцини у попередні роки, у Нововолинську також проводять щеплення дітям, старшим року та 6-ти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця