<

«Стала на все життя інвалідом»: Винуватець ДТП біля Нововолинська не виплачує компенсацію потерпілій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 15.03.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7553
/ коментарі 3

Мешканка Поромівської громади Ірина Луцюк постраждала у ДТП, яка сталася біля Нововолинська. Її збив на пішохідному переході водій мотоцикла. У жінки був повністю зруйнований таз та травма голови. За її словами, після рішення суду винуватець аварії не виплачує їй моральну компенсацію.

Аварія сталася 22-го вересня 2021 року о 8:00 в селі Будятичі, 56-річний житель Благодатного, керуючи мотоциклом «Lader ml50-8», здійснив наїзд на 35-річну пішохідку.

До журналістів БУГу звернулась потерпіла та розповіла, що через ДТП залишилась вона на все життя інвалідом, їй постійно доводиться лікуватися у лікарні, по декілька разів на рік. Жінка тепер не може працювати та навіть виконувати домашню роботу через постійний біль.

“Через аварію я стала інвалідом, оформила групу, бо працювати вже не можу. Мені важко ходити та нагинатись, я з дому нікуди не виходжу, хоча раніше бігала. Після травми голови втратила слух на одне вухо, часто втрачаю свідомість, почала забувати події та заїкатись. За мною доглядає донька, ставить уколи, чоловік на війні”, – говорить Ірина.

Як вказано у вироку суду від 29-го червня 2022 року, жінка зазнала тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, вона отримала: внутрішньочерепну травму, закриту травму хребта, закриту хребетну травму, травми тазу, а ще численні забиття, гематоми й переломи кісток.

Росіянин на мотоциклі, який на «зебрі» в Будятичах збив жінку, обійшовся умовним терміном й відшкодує їй сто тисяч моральної шкоди.

Винуватця ДТП Віктора Махутова суд визнав винним та призначив йому три роки умовно. Також він мав сплатити потерпілій 100 тисяч гривень моральної шкоди, однак, як розповіла потерпіла, вона досі цих коштів не отримала. Єдине, його страхова сплатила 47 тисяч за лікування в лікарні.

Восени Ірині знову доведеться робити операцію, виймати штифти з тазу.

“Він зовсім не відчуває за собою провини. Можна ж хоча б потрохи віддавати кошти, частинами. Знаю, що він працює у Нововолинському ЦПТО. Зараз я живу на дві тисячі пенсії, на осінь знову операція і знову потрібні гроші на лікування”, – сказала потерпіла.

Жінка також розповіла, що зверталась у виконавчу службу, їй там сказали, що під час воєнного стану не можуть стягнути борг. Тож вона й не знає, де шукати справедливості.




коментарів: 3
  1. Пам’ятаю цю дтп, зупинялися біля цієї жіночки та викликала поліцію, як так можна!!! Людину скалічити, а якби вбив, хай дякує Богу що потерпіла жива залишилась що не сів!!! Немає слів…

  2. Нововолинська виконавча… Ми відмінно знаємо, як вона працює. Не так щоби й давно, у мене з нею теж вийшов “пшик”, хоча рішення судів і було на мою користь. Довелося звернутися в обласну виконавчу службу. Тамтешні хлопці та дівчата виявилися відповідальними – допомогли. Подавайте до суду на НВ виконавчу. Тим більше, що судовий збір, вам як особі з інвалідністю сплачувати не доведеться.

  3. Нехай покидька замість чоловіка на фронт відправляють, а чоловікові дадуть змогу бути біля дружини і різносторонньо допомагати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця