<

Школярі Нововолинська та Маріуполя об’єдналися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:32 | 20.10.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Упродовж тижня 13 школярів з міста Маріуполь проживають у нововолинських родинах, в яких виховуються їхні однолітки. Це стало можливо у рамках освітньо-виховного міжрегіонального проекту “У майбутнє  разом”. Участь в ньому взяли школи №1-колегіум з Нововолинська та НВК “школа-колегіум” № 28 з Маріуполя.

Мета проекту  налагодження співпраці навчальних закладів нового типу – колегіумів, а також обмін освітніми навичками, культурними цінностями, позитивними емоціями та спільне проведення дозвілля, – йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя у Фейсбук.

Як розповіли гості зі Сходу, не вагаючись, вони обрали місто шахтарів. Директору “Нововолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 колегіум написали електронного листа про співпрацю, а у відповідь отримали подарунки до свята Миколая. Після цього між школярами обох освітніх закладів і, власне керівництвом, розпочалося листування, обмін сувенірами, вітальними листівками. І через рік після підписання угоди про співпрацю, діти Маріуполя приїхали на Волинь.

“Наше завдання  налаштовувати дітей на спільне майбутнє. Першочергово ми відвідали уроки, щоб дізнатися, як ведеться викладання, що вивчають однолітки. Нам проводили майстер-класи, екскурсії Володимиром-Волинським, Нововолинськом, ми відвідали численні храми, собори, Зимненський монастир. На нас ще чекають спортивні змагання, екскурсії Львовом та цікаве дозвілля”,  розповіла заступник директора НВК “колегіум-школа” № 28 міста Маріуполь Ольга Пройдакова.

Учора, за сприяння Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя”, 26 нововолинських та маріупольських школярів відвідали обласний центр Волині – Луцьк. У супроводі помічника нардепа – Оксани Лойко  дітворі організували екскурсії Старим містом, замком Любарта та іншими цікавими місцями. Під час цього представники обох шкіл розповіли про налагодження співпраці й плани щодо реалізації міжрегіонального проекту.

Школярів приємно здивувала краса міста, привітність і щирість людей, їхня доброзичливість. А ще, що особливо підкреслили діти, – на Волині всюди вільно спілкуються українською мовою  в транспорті й на вулиці. За їхніми словами, в Маріуполі такого немає.

Вразила школярів і теплота стосунків у родинах, де вони проживають. Кажуть, що діти зі своїми батьками – відкриті, дружньо й весело проводять час, допомагають всіляко один одному. Це, за їхніми словами, приклад для наслідування і те, що вони повезуть у свої сім’ї.

“Нас “штучно” ділять. Так, ми – різні, але, якщо одна людина зробить хоч маленький крок назустріч, щоб нас об’єднати – це вже досягнення. У кожному регіоні  люди унікальні, й в тому інтерес. Ми вже плануємо наступний приїзд школярів, що ми їм покажемо і запропонуємо. Впевнена: це будуть цікаві події та продуктивні освітньо-виховні проекти”,  розповіла заступник директора школа №1-колегіуму у Нововолинську Інна Костянець.

Тепер нововолинська дітвора готується до подорожі в Маріуполь.




один коментар
  1. Дякую Рудю Андрію Сергійовичу і компанії Rosa за цікаву екскурсію для дітей на підприємство, де вони побачили , як виготовляються засоби для художників. Також діти отримали дуже класні подарунки від компанії. Можливо і Андрій Сергійович і не хотів, щоб я писав дане звернення, але я пишаюсь, що в нашому місті є такі люди., тому від щирого серця пишу це.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця