<

Семінар для керівників ОСББ був організованим Нововолинським бюро правової допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:27 | 24.05.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Нещодавно Нововолинським бюро правової допомоги було організовано для голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Нововолинська та селища Благодатного семінар на тему: “Притензійно – позовна робота ОСББ”.

У семінарі взяли участь  партнери бюро правової допомоги, а саме: заступник директора Нововолинського міського центру зайнятості Олійник І.Ю., заступник начальника Нововолинсько-Іваничівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області Радиховська С.С. та начальник відділу електронних реєстрів, адміністрування і захисту інформаційно- аналітичних систем Нововолинсько-Іваничівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області Бас Л.П, – повідомляє сайт міської ради.

Головам ОСББ було надано інформацію про порядок пред’явлення претензії до боржника, зокрема важливості направлення претензії саме власникам квартир, отримання доказів належного повідомлення боржника; строки і порядок її розгляду, відповідальність за порушення строків розгляду.

Звернуто увагу присутніх на порядок захисту прав ОСББ та їх жителів. Скриннік В.Р. розповіла про судовий метод стягнення заборгованості, який є одним із дієвих методів впливу щодо стягнення членських внесків за утримання будинків та прибудинкової території. Таке право ОСББ може реалізувати як в позовному провадженні так і у наказному.  Зупинено на  ст.96 ЦПК України, якою передбачені «вимоги, за якими може бути видано судовий наказ», що значно здешевить і прискорить процедуру розгляду. Зауважено, що це можна зробити при укладенні між ОСББ та боржником Договору на утримання будинку та прибудинкової території, якщо ж договір не укладений ( що дозволяє Законодавство України та Примірний статут ОСББ станом на сьогоднішній день)- то необхідно подавати до суду позовну заяву.

Оформити звернення до суду може безпосередньо голова об’єднання якщо він володіє юридичними знаннями або ж через адвоката. Нововолинське бюро правової допомоги розробило і розповсюдило серед присутніх на заході голів ОСББ міста та селища Благодатного примірні зразки позовної заяви, претензії і заяви до суду про видачу судового наказу.  Розяснено які необхідні докази , що підтверджують  правомірність заявлених вимог до суду та сплатити судового збору. Було оголошено ставки судового збору при подачі позову майнового характеру та заяви про видачу судового наказу. Детально роз’яснено можливість отримання реквізитів судового збору на інтернет сайті Судова влада України.

Спеціалістом Нововолинського бюро правової допомоги-Нич Т.Я. донесено інформацію стосовно діяльності Бюро, а також можливість надання дистанційної правової допомоги в телефонному режимі чи через Skape звязок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця