<

Рівень злочинності в Нововолинську посідає перше місце в області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:59 | 27.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі за участі очільників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили стан протидії злочинності за 2015 рік. 

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Розпочинаючи нараду, керівник місцевої прокуратури Віталія Книш зауважила, що правоохоронні органи минулоріч забезпечили загалом стабільну криміногенну ситуацію на території. Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення нижчий від загальнообласного у Горохівському, Іваничівському, Володимир-Волинському та Локачинському районах.

Менше зареєстровано умисних вбивств та грабежів. Зменшилась кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння. Знизилася кількість злочинів проти статевої свободи. У минулому році лише у Володимир-Волинському районі скоєно два та у містах Нововолинську і Володимирі-Волинському – по одному умисному вбивству.

На території Горохівського, Локачинського та Іваничівського районів не зареєстровано жодного вбивства. Також у цих районах не було смертельних наслідків від спричинених потерпілим тяжких тілесних ушкоджень. Завдяки ефективній взаємодії правоохоронних органів посилено протидію корупційним проявам. Поряд з цим, ужиті скоординовані заходи ще не вирішили усіх нагальних проблем із питань протидії злочинності, насамперед загально-кримінального спрямування.

У всіх без винятку адміністративно-територіальних одиницях, на які поширюється юрисдикція місцевої прокуратури, відбувся ріст злочинності. Рівень злочинності в Нововолинську посідає перше місце в області. Кожне третє від усіх облікованих у всіх районах становлять правопорушення проти власності, а по місту Нововолинську таких злочинів понад половина.

Попри зменшення кількості грабежів та розбоїв на території більшості районів, значний їх ріст відбувся у Володимирі-Волинському. Для забезпечення громадського порядку необхідно вживати також заходів задля вилучення з незаконного обігу зброї та інших засобів ураження, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Потребує значної активізації боротьба з корупцією. Завершуючи нараду, керівник місцевої прокуратури наголосила, що проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, профілактичної діяльності потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами, яким необхідно докласти максимум зусиль, аби забезпечити законність та правопорядок, змінити думку громадян про свою роботу й заслужити довіру суспільства. За результатами наради заплановано низку заходів задля підвищення рівня ефективності запобігання і протидії злочинності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця