<

Питання “Кроноспану” вирішує не місто, а область. Відповідь виконкому Нововолинської міськради депутату Бабійчуку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:59 | 11.10.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 4

10-го жовтня депутат Волинської облради Борис Бабійчук отримав відповідь виконкому Нововолинської міської ради на звернення щодо роботи підприємства “Кроноспан УА”. Виявилося, з подібними питаннями потрібно звертатися в область – влада на місцях нічого не вирішує.

У виконкомі неочікувано Борису Бабійчуку пообіцяли перенаправити депутатське звернення на ОДА, щоправда, без уточнення дати перенаправлення.

Нагадаємо, що ТОВ “Кроноспан УА” через газету “Наше Місто” оголосило про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Оголошення про наміри – це етап на якому громадськість може вплинути на майбутню проектну документацію підприємства. У даному оголошенні пропустили пункт “Участь громадськості” (Додаток Г у ДБН А.2.2-1-2003), в якому повинні вказати адресу, телефон і час ознайомлення з матеріалами проекту, подачі пропозицій.

“Сьогодні нарешті отримав відповідь на моє депутатське звернення, вірніше сказати насильно вижав, прийшовши в виконком і зробив копію, бо лист відправлений до мене 29/09/2016 так і не дійшов. Коротко кажучи, відповідь така – це питання не в компетенції органів місцевого самоврядування, а обласної державної адміністрації згідно постанови КМУ №302 від 13.03.2002р.

Вернемося до оголошення про наміри надрукованого в ЗМІ: “…Звернення і пропозиції надсилати на адресу Нововолинської міської ради”. А вищезгадана постанова каже: “Вміщує в місцевих друкованих засобах масової інформації повідомлення про намір отримати дозвіл із зазначенням адреси місцевої держадміністрації, до якої можуть надсилатися зауваження громадських організацій та окремих громадян”, – пише депутат облради Борис Бабійчук на сторінці у Фейсбук.

Депутат наголошує, що міська рада і облдержадміністрація – це різні органи. На постійній комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів він підняв питання публікації про ТОВ “Кроноспан УА” і повідомив начальника управління екології та природних ресурсів про ситуацію, яка склалась.

Відповідь, зауважує депутат, була коротка «Нам ще не надходити ніякі документи від підприємства, через 30 днів після публікації вони, мабуть, пришлють».

Проте з ситуації зрозуміло, що дозвіл готові дати без прийнятих зауважень, які надсилалися громадянами, та громадських слухань.

Згідно процедури надання дозволу:

  • публікація про намір;
  • 30 днів на зауваження громадян та ГО до ОДА , яка при необхідності організовує громадські слухання;
  • ОДА повідомляє орган, який видає дозвіл, зауваження аналізуються та у разі необхідності пропонують організації їх врахувати під час підготовки дозволу до видачі.

Проте виходить, що публікація про намір є, а зауваження до ОДА не надходили, бо всі писали на міську раду. Міська рада досі ці звернення не переадресувала на ОДА (14/10/2016 останній день прийняття пропозицій 30 днів). Якщо не буде зауважень, дозвіл на шкідливі викиди можна отримати без перешкод.

“Чому міська рада, знаючи про неправомірну публікацію , так і нічого не повідомила громадянам міста. Чому ж все-таки в ОДА так і не знають про зауваження громадян міста і навколишніх сіл, щодо публікації про наміри ТОВ “Кроноспан УА” збільшити шкідливі викиди. Хто нас дурить, хто маніпулює, а хто банально не відстоює інтересів мешканців міста?”, – справедливо обурюється Борис Бабійчук.




коментарів: 4
  1. А дозвіл на будівництво “Кроно-УА”, у межах міста Ноововолинська, теж давала область? І вона, область, чи наші місцеві брали величезні гроші собі у кишеню, за розміщення на території міста обласного підпорядкування шкідливого виробництва, як говорять горожани? А хто захищає цього отруювача нововолинського довкілля і бездіє щодо наведення порядку стосовно припинення формальдегідних викидів шляхом установки фільтрів? Теж область? Нас дурять, і то вже дуже давно.

  2. Шкода, що депутат так і не розібрався в тих заявах, там в коментарях раніше йому писали… Так можна багато чого наплутати. Напевно, так легше працювати, не думаючи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця