<

П’яні танці й будинок по швах: як працює заправка «ОККО»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:11 | 27.05.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
136
/ коментарів 8

Жителі Нововолинська б’ють на сполох: зовсім скоро, як і щороку, у них під вікнами будуть імпровізовані нічні дискотеки, співи і горлання. Їх зазвичай влаштовують жителі міста і прилеглих населених пунктів Іваничівського району просто під відкритим небом – на місцевій автозаправній станції.

Люди, які прямують із львівського чи іваничівського напрямків, наприклад, на озеро Світязь, також не оминуть місцеву АЗС «ОККО». Вона розташована на окраїні шахтарського міста – на вулиці Чехова, 2.

Звісно, тут можна заправити авто, поїсти та випити кави, підкачати колесо, та, наприклад, скористатися терміналом самообслуговування. Заправка затребувана серед водіїв, адже працює цілодобово. Але усіма її послугами користуються не лише власники автотранспортних засобів, але і їхні пасажири, яким нерідко хочеться активних веселощів та розваг саме у нічний період доби.

Сусідством із АЗС невдоволені місцеві жителі й детальніше про це, чому так трапилося –  розбиралися журналісти видання.

Підпис в обмін на нову дорогу

Аби дозволити збудувати заправку, відповідно до законодавчих норм, потрібно було зібрати необхідну кількість підписів жителів міста. Саме мешканці прилеглої до АЗС вулиці тоді не погодилися поставити свої підписи.

Тож, їх вдалося отримати від жителів протилежної вулиці в обмін на обіцянку заасфальтувати дорогу. І дорогу таки їм зробили, а незручності від сусідства з АЗС терплять інші нововолинці.

Порушення на порушенні

Мешканець вулиці Чехова Михайло Абакумкін розповів, що «ОККО», на його думку, працює з безліччю порушень.

«По-перше: відстань від вікон найближчих житлових будинків до дороги поряд із заправкою –коротка. Відповідно, у будинках чути постійний шум, спричинений клієнтами АЗС.

З 2016 року після того, як на будинку поряд із заправкою з’явилася тріщина, для вантажних автомобілів заборонили виїзд на вулицю Чехова. Натомість в’їзд на АЗС (!) – дотепер лишається відкритий для всіх видів транспорту без обмежень. Саме тому TIR-и там спокійно заправляються, але виїзд здійснюють також через в’їзд (!), що, очевидно, є порушенням правил. Навіть дорожня розмітка вказує на те, що виїзд із заправки через в’їзд – неможливий.

Згідно з українським законодавством, розміщення заправки для великих вантажних авто у житловій зоні – заборонено. А вони (ОККО – ред.), не зважаючи на це, працюють, і тут заправляються TIR-и», – зазначив Михайло Абакумкін.

Також він стривожений і підземними резервуарами, які на території АЗС розміщені над землею! А їхня реальна ємність, відповідно до документів, не відповідає нормативам.

До слова, із цими питаннями сам Михайло та його сусіди неодноразово впродовж років зверталися до різних інстанцій. Однак віз і нині там.

Заправитися не тільки пальним

Якщо вдень на заправці принаймні спокійно, то вночі тут розпочинається зовсім інше життя.  Люди купують спиртне, або привозять його із собою, й розпивають просто на бетонних блоках, які адміністрація АЗС поставила для заборони виїзду вантажного транспорту з території. Крім того, вони голосно розмовляють, співають і навіть продовжують святкувати дні народження та інші урочистості. І це все просто під вікнами мешканців вулиці Чехова.

Погулявши на славу, відпочивальники «ОККО» часто викидають сміття куди трапиться. Все це згодом опиняється під огорожею помешкань.

Люди, які живуть поряд, змушені ставити звукоізолюючі металопластикові вікна. Втім, це не рятує від постійного світла фар, яке «б’є», наприклад, у вікна матері безвісти зниклого атовця.

Син Зої Жук – Сергій – у 2014 році був під Волновахою на блок-посту поряд з місцем, де розстріляли бійців колишньої 51-ї, а нині 14-ї бригади. Вбита горем жінка й досі не знає нічого про те, де зараз її син. Натомість, чи не щодня згорьованій матері доводиться чути голосні співи і крики, що лунають під вікнами.

Пішоходам ніде пройти

На вказаній території зовсім немає знаків для пішоходів. Тому вони без власної на те волі постійно є порушниками правил дорожнього руху. А неподалік заправки – ще й дорога до Нововолинського ВПУ, якою мали б ходити студенти. Заклад розташований  у селі Будятичі Іваничівського району. Студенти училища, у цілях безпеки, просто змушені йти на навчання по коліна в болоті, ще й через стежки між гаражними приміщеннями!

До вбиральні? Ні, не чули

Михайло Абакумкін каже, що якщо на АЗС заїдуть два автобуси по 30 чи 50 чоловік, то люди не дочекаються черги у вбиральню. А зараз ще й розпочинається сезон відпочинків: багато хто їхатиме на Світязь чи Згорани.

«Всередині автозаправки відстань від приміщення вбиральні до столу для приготування чаю і кави – до 5-ти метрів. А, відповідно до норм, має бути 30! Вночі – саме приміщення АЗС і туалет взагалі закриті! Люди просто йдуть під огорожу «ОККО». Тут навіть випалена трава від цього! Мої діти можуть через необережність ще й побачити це все дійство, що недопустимо», – обурився житель вулиці Чехова.

Менеджер АЗС «ОККО» у Нововолинську Богдан Рябченко щодо «галасливих» відвідувачів у коментарі зазначив: «Нічого не можемо зробити. Просимо людей, щоб були тихіше. Але п’яний – є п’яний, людина нічого не чує, не реагує. Зміни з виїздом маємо робити. Попередньо – цього року все відбудеться».

Люди кажуть, що жити поряд з «яблуком розбрату» під назвою «ОККО» – їм набридло. «Підливає масла у вогонь» ще й сморід з підприємства «Пан Курчак», що розташоване зовсім неподалік. Тож дехто вже навіть задумався над виїздом з рідного шахтарського міста…

Журналісти видання стежитимуть за тим, чи змінять перепланування виїзного шляху з території АЗС, чи наведуть лад з дорожніми знаками, і чи вирішать проблему з «п’яним» галасом поряд із житловими будинками.

Коли матеріал готувався до друку в газеті «БУГ», стало відомо, що на АЗС «ОККО» у Нововолинську розпочалися ремонтні роботи.

Вікторія Махновська




коментарів: 8
  1. Так нашим людям ніколи і нічого не подобаеться, 10м до траси на якій рух, шум і в день і вночі, а вони за заправку взялися. Постав нормальні склопакети утепли хату і ніяких звуків чути не буде. А нарахунок розпивання спиртних напоїв на вулиці є забороняючий закон. Не заправка виновата, а люди які порушують закон. Викликайте поліцію хай штрафує, а як не штрафує, то і пишіть на поліцію в різні інстанції.

    • так так Тільки підкажіть куди в які інстанції писати.Ми вже пишемо з2011 року.ЗДОБУТКИ є. Паркана частина обмеження руху вантажівок . Все згідно закону .А чому з 2005 по 2011 працювали з порушеннями. А чому вантажні авто заправляються в житловій зоні хоча законодавство це забороняе.Відкривши дбн і прочитавши його ви зрозумієте в чому проблема.Чому пан власник азс використовує житлову вулицю під виїзд .Чому одразу не побудували окремий виїзд а пустили вантажівкі під вікна.Бо влада звикла робити як вигідніше а не згідно закону.Згідно закону і курчак не мавби смердіти а смердить.

  2. …у нас закон як дишло і такі компанії ради прибутку ігнорують всі закони і норми .
    чи буде переплановано виїзд є великий сумнів бо не дивлячись на доручення від Сапожнікова пан Рожелюк вже буде як рік “сприяє” погодженню докуметів у області , а тим часом ОККО затіяло чергову реконструкцію і вже поставило новий вказівний знак на виїзд з ОККО .Місцева поліція теж пасивна і ніяких мір не приймає не дивлячись на безліч звернень і фіксацій порушень громадського порядку на території цього “казино” і крім того вказувалось на той факт що водії масово порушують правила дорожнього руху і заїжджають на територію АЗС під знак “вїзд заборонено” , а самий “безпрєдел” в тому що дана АЗС працює взагалі без затверженої схеми руху вже стільки років і їм це сходить з рук….

  3. Що значить іншим?
    Взялися і не зупинимось бо закон на нашому боці.
    І правда теж.
    А як ви Олег такий мудрий та багатий то може і утеплете будинки на усій вулиці ? І поставите склопакети.Або підете на АТО як пішов той хлопчина і не повернувся ?А зараз його мама має кожну ніч слухати танці на костях одним весело а інші в той час в окопах.Свині ви всі і все. А нарахунок поліції так це смішно і не треба додавати оцих фарб у загальну сірість цієї буденної правди.Не смішить людей .Придбайте там будинок а тоді філосовствуйте.А люди які прожили там усе життя не повинні терпіти постійні незручності від о таких горе підприємців.

  4. Відносно того що перепланується виїзд є великі сумніви …пан Сапожніков все обіцяє і доручає вже як рік допомогти погодити документацію в області пану Рожелюку , але віз і нині там . а тим часом на ОККО вже встановили новий вказівник виїзду і спрямовує він знову поток на вулицю Чехова .
    Олегу відповідаю – звернь зафіксованих викликів поліції для дебоширів на ОККО на кілька сторінок є , але не допомагає бо розливайка ОККО продає спиртне всім підряд і тому туди пимнуть як дджоли на мед всі хто не догуляв в кафе і барах, і до траси відстань під 50 метрів , а на ОККО джигіти гасають зі скаженною швидкісттю за 15 метрів від вікон та ще й на повну включають шансон , то може пан Олег готів би жити на вокзалі ??? ми ні…. З боєм хоч заблокували їзду вантажівок , однак масово водії порушують правила і 50% заїджає під знак вїзд заборонено встановлений на вулиці Чехова , пане Олег ви серед них ?)
    Чи може пан Олег хотів би цілодобово бачити тих відвідувачів ОККО які йдуть на нашу вулицю справити нужду ??? причому це відбувається і вдень , про ніч взагалі немає мови…

  5. Начніть з того,чому дозволили будівництво якщо вулиця не підписалась?На рахунок того,що підпси є сосідньої вулиці то скоро в Іваничах будуть збирати підписи,щоб побудувати у Нововолинську сміттєпереробний завод ,а наші з Вами заперечення чиновників не тривожать.Закон порушено,тому ідіть до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок