<

Привіт із Кіліманджаро: як дівчина з Нововолинська навчається в Танзанії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 25.09.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4481
/ Коментарі відсутні

Випускниця Нововолинського ліцею №7 Юлія Ткачук два роки навчатиметься у Танзанії, в міжнародній вищій школі, яка входить до мережі Коледжів об’єднаного світу. 

Про те, як потрапила туди та як проходитиме навчання дівчина розповіла в інтерв’ю Слово Правди.

“Почалося усе з великого бажання навчатися за кордоном. Я шукала різні програми, моя вчителька розповіла про UWC – Коледжі об’єднаного світу, і я вирішила туди податися.

Цього року вони пропонували дев’ять стипендій, і коли я дізналася, що проходжу відбір, нам дозволили вибрати пріоритетність серед коледжів мережі з усіх країн. Я, власне, обирала серед тих, які давали повні стипендії, їх було чотири – у Сингапурі, Німеччині, Танзанії та Гонконгу. І так і потрапила саме до Танзанії”, — розповідає дівчина.

Як зазначають, коледжі UWC дають освіту, яка цінується в усьому світі, а їхні випускники мають можливість вступати за стипендійними програмами до університетів США.

Навчання тут триває два роки. Мета UWC – дати студентам із різних країн освіту, яка дасть можливість далі навчатися у хороших, престижних вишах.

У навчальній програмі коледжу є предмети обов’язкові та вільного вибору. Так Юля вивчає теорію знань, англійську мову та літературу, бізнес, біологію, математику, а також обрала іноземну мову для самостійного вивчення.

“Я в коледжі уже три тижні. Навчання дуже цікаве, багато всього відбувається, а сон відходить на другий план. З академічної точки зору навчальний процес дуже відрізняється від українського.

Заняття починаються о 7.30, прокидатися треба десь орієнтовно за годину до цього, щоб встигнути на сніданок. Живемо у кампусах, хлопці та дівчата в окремих корпусах. Дуже класно, що для нас працює їдальня, тому не доводиться витрачати час на приготування їжі.

На всіх заняттях потрібні ноутбуки. Стиль викладання дуже відрізняється, на уроках часто дивимося або самі показуємо презентації. На кожне заняття переходимо в іншу аудиторію, вони  чудово обладнані: зайшовши в приміщення, ти одразу розумієш, що ось – хімічний кабінет, а ось – кабінет математики”, — наголошує Юлія.

У коледжі навчається 230 студентів із 66 країн світу. Територія студмістечка досить велика: два спортивних поля, кілька гуртожитків, їдальня, навчальні корпуси. Умови проживання – комфортні й симпатичні.

Коледж організовує багато поїздок – освітніх, культурних і волонтерських.  Нещодавно Юля разом з однокурсниками відвідувала плем’я масаї – східноафриканського кочового народу. Це була цікава, пізнавальна й корисна поїздка, хоча фізично й не дуже проста.

Хоч коледж і є таким собі інтернаціональним острівцем у східноафриканській країні, проте студентам дають можливість занурюватись у танзанійську культуру, відкривати для себе тамтешню природу.

Так для них організували поїздку до океану, яка подарувала незабутні враження, а згодом вони мандруватимуть у гори – спочатку підкорюватимуть нижчі вершини, а потім планують піднятися на Кіліманджаро.

Юля каже, що намагатиметься описувати своє життя у Танзанії і враження від поступового вивчення країни у блозі в інстаграмі, але хтозна, чи вистачатиме часу. Адже для отримання диплому самого лише успішного навчання недостатньо: важливими є заняття спортом, творчістю, а також волонтерська робота.

Навчання в UWC Eastern Africa і проживання у Танзанії подарує Юлі Ткачук чимало нових вражень і відкриттів. Дівчина підкреслює, що така можливість доступна для кожного: UWС щороку набирає студентів, й наші школярі можуть спробувати свої сили. Тим паче, у цій мережі є 18 коледжів в усьому світі, тож перед студентами відкриваються широчезні можливості.

Наголошують, що для того, щоб взяти участь у першому турі, слід заповнити заявку, дати відповіді на запитання, написати есе, завантажити фотографії табелів і подати два рекомендаційні листи. Ті, хто пройде перший тур, також матимуть співбесіду. Для участі у програмі відбору важливим є знання англійської мови.

Нагадаємо, «мам, я в Африці»: Юлія Ткачук з Нововолинська розповіла про життя та навчання в Танзанії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер