<

Почесні гості, класична музика та благодійність: у Нововолинську пройшов перший молитовний сніданок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 14.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2609
/ коментарів 16

14-го грудня у Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості відбувся перший молитовний сніданок з метою благодійного збору коштів на медобладнання для лікарні.

На заході були присутні представники керівництва Волині та міста, зокрема очільник Волинської облради Григорій Недопад, мер Нововолинська Борис Карпус з дружиною Тетяною, депутати Волинської ради Андрій Бокоч, Валентин Кошельник та Юрій Сиротюк, депутати міської та селищних рад, очільники сусідніх ОТГ, керівники комунальних закладів, бізнесмени, представники духовенства різних конфесій, військовослужбовці, освітяни, діячі культури, гості з інших областей та з-за кордону.

Вели молитовний сніданок ведучий та депутат Луцької міської ради Роман Кравчук та начальниця відділу культури Нововолинська Марія Душук.

Розпочався захід зі спільної молитви “Отче наш”. Згодом до слова запрошували очільників Волині та міста, представників релігійних організацій та священників. Доповнювали атмосферу свята виступи виконавців місцевої школи мистецтв та класичні музикантки з новоствореного дівочого гурту «Blonde Trio».

Метою благодійного сніданку у Нововолинську став збір коштів на придбання Аудіометра для скринінгу слуху новонароджених для місцевої лікарні, вартістю у 300 тисяч гривень. Це пристрій, який дозволяє виявити вродженні вади слуху, що обумовленні ураженням середнього вуха, слухового нерва та стовбура головного мозку. Апарат дасть надію на здорове майбутнє кожної дитини, можливість повноцінно чути світ.

Як згодом стало відомо, під час заходу вдалося зібрати близько 110 тисяч гривень. Проте збір коштів ще триває.

Благодійний внесок можна зробити за реквізитами:

КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» (Волинська обл. м. Нововолинськ, пр-т Перемоги, 7)
Код отримувача 01983016
Рахунок UA683052990000026005030810666, АТ КБ ПриватБанк

Більше моментів із першого молитовного сніданку у Нововолинську дивіться на фото.




коментарів: 16
  1. Рoбимо швидке peзюме:
    1. Зipaли всьoго-нaвсього 110К, а на скiльки ж пpoїли? Пo-любoму в мiнyс пiшли. Hє ?
    2. Найpeальнiша і нaйпpoстіша людинa там – дядя Caша Дyдік, я з ним перecікався по життю і я вipю в його безкopисну мoтивацiю, яку б opганізатopи не cтaвили за ціль
    2. Сиpoтюк всiм пoказав xто там BOSS :)
    3. Шо на МОЛИТОВНОМУ снiданку poбить Івaничiвcька нeчиcть, хіба там нaливaли?
    4. Пeвно 85% тoваpiщам зacєдатєлям не мiшало б пoпpaктикyвати і пiст, бо мapинapки навiть і близько не сxoдяться на пyзах

  2. Ну а якщо б запросити самих малоймущих жителів міста, посадити їх за столи, і поки вони їли та пили, наші бізнесмени та пузаті вельможі співали, читали вірші, зробили б для них приємну молитовну виставу. Чи так не принято, чи то я щось не торопаю.

  3. Більш, як пів-Нововолинська челюсті відвисли, 600000 для машини Муніципали є, 300000 мешканці скидайтесь на рахунок.

    • Забракло аудіометра?
      Отже, Нововолинська лікарня точно все має? Ковід подоланий? Лікарі з преміями?
      Галасу більше, ніж благодійності.

  4. Фото сподобалося, де робітники сніг розчищають, поки можновладці в робочий час за бюджетні гроші моляться

  5. Ну а тим трьом ангельським дівчаткам хоч по смаколику дали чи ні? Напевно те дитя, коли читало чи співало “дуже поважним гостям” нишком дивилося на ті накриті столи з їдлом та напоями. Слинка котилась, бо невідомо чи мати, яка вранці летіла на роботу встигла нагодувати свою дитину.

    • Процитуй ще П. Грабовського “Швачка” – щоб у читачів сльози виступили, коли вони бачать сьогодення капіталістичне, і ту дитину, яку мама не нагодувала.

    • Складається враження, Потапе, що добрий мотив молитовного сніданку, на багатьох рівнях, зпартачений.

  6. Ну а тим трьом ангельським дівчаткам хоч по смаколику дали чи ні? Напевно те дитя, коли читало чи співало “дуже поважним гостям”, співаючи, нишком дивилося на ті накриті столи з їдлом та напоями. Слинка котилась, бо невідомо чи мати, яка вранці летіла на роботу, встигла нагодувати свою дитину.

    • Якби кожен з учасників ше свою зєлєтищу додав, то назбирали б вдвічі більше

  7. В суспільстві, де є добробут, політичний спокій, де всі люди мають достаток ,організація таких сніданкків не буде викликати таких емоцій. Але в нас, на фоні бідності, невизначеності, коли прості люди не знають, як завтра проживуть, і буде відповідна реакція. А тим більше–столи з їжею та напоями не в кафе чи ресторані, а залі будинку юнацької творчості. Можливо я неправий, але це–трішки перебор в точки зору культури та моралі. З іншого боку: “О времена, о нравы”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця