<

Пацієнтці Нововолинської лікарні видалили кісту шляхом лапароскопії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 23.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1220
/ Коментарі відсутні

Пацієнтка звернулася в жіночу консультацію Нововолинської лікарні зі скаргами на біль в нижній частині живота. При проведенні УЗД-діагностики виявили кісту лівого яєчника.

Жінці за показами було призначене медикаментозне лікування, повідомляють у фейсбуці лікарні.

Як зазначають, кіста яєчника – це доброякісна пухлина невеликого розміру, наповнена рідиною, яка з’являється в структурі яєчника.

Функціональні кісти проходять самостійно, без додаткового лікування. Тому, якщо під час обстеження була виявлена невелика кіста, за нею необхідно спостерігати протягом 2-6 місяців, до її повного регресу.

Медикаментозне лікування кісти яєчника використовується при функціональних кістах малого розміру, які не проходять самостійно.

Кісти, які не зникли після медикаментозного лікування, потребують хірургічного лікування. Оперативне втручання також призначається, враховуючи інші фактори та визначається індивідуально після обстеження.

У даному випадку консервативне лікування не дало результатів. Пацієнтці видалили кісту шляхом проведення малоінвазивного оперативного втручання – лапароскопії.

На третю добу жінка повернулася додому. Медикаментозне забезпечення під час лікування в стаціонарі – безкоштовне. В операційній працювали лікарі акушери-гінекологи Марія Мельничук та Ольга Піддубна.

Для запису на консультацію 098 050 31 81 (реєстратура жіночої консультації)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця