<

Новий сервіс європейського рівня «OpenSpace» запрацює в РАЦСі Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 18.05.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

На базі Нововолинського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану буде створено  центр з надання послуг європейського зразка – «OpenSpace».

У Волинській області  пілотний проект Міністерства юстиції з надання послуг в органах ДРАЦСу за європейськими стандартами першим отримав Нововолинськ. Запрацює він з 1 жовтня.

В рамках сервісу «Open Space» («Відкритий простір» – ред.) Нововолинському РАЦСу із держбюджету виділено майже півмільйона гривень на проведення ремонту в холі приміщення. Близько 80-ти тисяч передбачили для цієї цілі у міському бюджеті.

Ми себе добре зарекомендували в пілотному проекті “Шлюб за добу”, тому Нововолинський РАЦС єдиний в області, кому надано нові можливості. Ми впевнені, що даний пілотний проект дасть можливість мешканцям та гостям міста отримати сучасні комфортні сервіси європейського зразка”, – розповіла начальник Нововолинського міського відділу ДРАЦСу Людмила Савік.

«Open Space» дає можливість громадянам отримати сервіс європейського зразка. Завдяки функціонуванню «електронної черги» забезпечить створення зручних та доступних умов для отримання послуг. Це дозволить уникнути черг, зайвої  витрати часу, необхідності  кілька разів відвідувати установу.

“«OpenSpace» зібрав 12 найбільш популярних послуг, серед них, зокрема, вирішуватимуться питання громадян стосовно їх народження, народження дітей, шлюбу, зміни імені, які є приємними подіями в житті кожної людини, а також питання розірвання шлюбу або смерті своїх рідних, які  загалом є достатньо особистими справами громадян, носять індивідуальних характер та не виставляються на показ”, – зазначає Людмила Савік.

Нагадуємо, що громадяни, які не бажають витрачати час на відвідування органи ДРАЦСу, можуть отримати більшість послуг в режимі онлайн. Для цього достатньо зайти на сайт Міністерства юстиції «Он-лайн будинок юстиції» за адресою https://online.minjust.gov.ua і замовити потрібну послугу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця