<

Нововолинцю вручили посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:22 | 24.06.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Посвідчення з рук заступника голови Волинської обласної ради отримав Іван Макарусь.

“Продовжуємо вручати жертвам політичних репресій та їх спадкоємцям посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій, – повідомляє Волинь.

Спільно з головою Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих Ігорем Гуралем вручили  таке посвідчення мешканцю Нововолинська Івану Макарусю, котрий нині перебуває на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів війни”, – написав Олександр Пирожик на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Таких посвідчень для спадкоємців репресованих українців держава досі не передбачила. Волинська обласна рада виправила цю помилку, прийнявши відповідне рішення і надавши жертвам політичних репресій окремий статус. Якщо в Києві досі належно не шанують тих, хто постраждав у боротьбі за Україну, ми намагаємось віддати моральну данину їхньому життєвому подвигу хоча би на обласному рівні.

Проект рішення «Про посвідчення для реабілітованих і потерпілих від політичних репресій» Волинська обласна рада схвалила у березні 2016 року, тоді ж затвердити взірець посвідчення для реабілітованих.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця