<

Нововолинці представили два проекти на конкурсі IT стартапів EGAP Challenge у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 15.07.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

9-10 липня 2016 р. У Луцьку відбувся четвертий хакатон в рамках конкурсу ІТ-проектів з е-демократії EGAP Challenge. На подію з’їхалися учасники з 9 міст України – Луцька, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Нововолинська, Києва, Запоріжжя, Вінниці.

Було презентовано 19 проектів, які стосувалися різних сфер суспільного життя: е-екології, е-бізнесу, перетину кордонів, соціум, транспорт тощо, – повідомляє EGAP.

Після першого пітчингу проектів команди почали працювати над проектами під керівництвом менторів. Усі намагалися отримати консультації від менторів/експертів у сфері громадської діяльності та IT, щоб отримати вищі показники згідно з критеріями оцінювання у фінальній презентації – відповідності ідеї проекту тематиці поточного циклу, можливості якісної реалізації проекту, можливості масштабування проекту на інші міста, області.

У Луцьку були представлені наступні проекти: E – business – додаток, який стане платформою підтримки малого та середнього бізнесу, поєднає в собі бізнес-калькулятор, податковий-калькулятор, дозволять в режимі реального часу здійснити аналіз успішності бізнес-ідеї, її основні економічні показники. Презентувала Людмила Воробей (Рівне). Місто подій (Events City) – проект, покликаний зібрати інформацію про всі події, які мають відбуватися в місті найближчим часом, а також стати платформою для розміщення “перспективних подій”. Презентував Северин Павло (Луцьк).

Всеукраїнський електронний реєстр порушених прав «Зворотній зв’язок» – інструмент постійного контролю громадськості за діями чиновників, а також механізм мотивації і підвищення ефективності виконання ними своїх посадових обов’язків. Презентував Андрій Матрій (Запоріжжя).

Геоінформаційний портал території – сервіс, який збирає та оброблює інформацію про стан природних ресурсів для їх сталого використання, охорони, проектів, консультацій, обгрунтування соціо-еколого-економічного використання тощо. Це сукупність картографічного та аналітичного матеріалу як єдиної системної бази інформації. Презентував Петро Скрипчук (Рівне).

Моніторинговий проект «Око» – моніторингова програма світових медіа щодо згадок про Україну. Презентувала Ірина Купчинська (Київ).

Соціальний проект «Всеукраїнська соціальна мережа «Фейсгов» надасть можливість громадськості контролювати діяльність органів державної влади на предмет виконання їх обов’язків та запобігати проявам корупції. Презентував Дмитро Гаврилов (Луцьк).

ОСББ online – онлайн платформа для комунікації співвласників багатоквартирних будинків. Презентував Жуковський Віктор (Рівне).

Адаптивна система графіків міського пасажирського транспорту – проект, який передбачає участь громади в розробці системи маршрутів та графіків руху міського пасажирського транспорту .передбачено можливість постійного збору інформації про пасажиропотоки та потребу у зміні графіків руху. Презентував Гоцалюк Петро (Луцьк).

Проект нового інтерактивного веб-порталу місцевого самоврядування орієнтований насамперед на комунікацію влади із громадянами, а не на просто їх інформування про діяльність структурних підрозділів влади. Презентували Андрій Матвіїв, Надія Гладкевич (Рівне).

Платформа розумного міста для автоматизації господарської діяльності з фокусом на енергоефективність – cистема, яка дає можливість здійснювати енергоменеджмент, управління майном, диспетчеризацію, паспортизацію будівель та обладнання, взаємодію з мешканцями в масштабах міста чи країни. Презентував Зеник Матчишин (Львів).

CityEye – відеоспостереження для міста для громадян та організацій, як швидко та недорого облаштувати власне відеоспостереження з широкими можливостями. Презентував Сергій Савчишин (Тернопіль).

Eco-citizens – проект краудсорсингового моніторингу екологічних показників та стану довкілля із можливістю використовувати датчики на платформі Adruino та веб-платформу для систематизації і аналізу таких даних. Презентував Сидорук Олег (Вінниця).

Програмний комплекс для реєстрації учасників міських ярмарків – дозволить здійснювати реєстрацію учасників як шляхом особистої подачі документів, так і реєстрації онлайн через Персональний кабінет на сайті ЦНАП. Презентував Озорович Андрій (Івано-Франківськ).

Система онлайн моніторингу – сервіс, який забезпечить контроль громади та інспектційних органів за дотриманням норм шкідливих викидів підприємств. Презентував Борис Бабійчук (Нововолинськ).

Онлайн запис на чергу при перетині кордону E-Border передбачає можливість запису на чергу для перетину кордону за допомогою сайту, кол-центру або терміналу самообслуговування. Презентував Андрій Перевознік (Нововолинськ).

Grom.co – управління та аудит в житлово-комунальній сфері. Презентував Даніель Коен (Рівне).

Світ Громад – інтернет-середовище для об’єднаних громад. Презентував Войтович Михайло (Луцьк). Щастя – технологізація забезпечення конструктивної комунікації. Презентував Павло Мельник (Луцьк).

Електронний щоденник депутатів та громади. Презентував Бірюков Андрій (Луцьк).

Вдосконалювати проекти учасникам допомагали: Йорданка Томкова — спеціально запрошений експерт програми «Е-урядування задля підзвітності та участі» (EGAP); Олександр Зачешигрива – директор з розвитку бізнесу De Novo та координатор напрямку e-Government; Артур Кочарян – координатор напрямку «Е-демократія» програми EGAP; Олександр Краковецький – DevRain Solutions, координатор EGAP Challenge; Володимир Павлюк – національний модератор платформ «Відкрите місто» та «Єдина система місцевих петицій»; Михайло Галушко – DevRain Solutions, CTO; Марія Богуслав – заступник директора ДНУ «Інститут модернізації освіти»; Роман Матвійчук – керівник-експерт Проекту ЄС з модернізації ЦНАПів, радник Луцького міського голови. Після двох днів продуктивної роботи 17 команд презентували фінальну версію свого проекту. До наступного етапу конкурсу EGAP Challenge – інкубаційної програми від Луцька ввійшли: – «Eco-citiziens» (Вінниця) – «Програмний комплекс для реєстрації учасників міських ярмарків» (Івано-Франківськ) – Моніторинговий проект «Око» Частину проектів було відмічено і додатково винагороджено.

Проект «Геоінформаційний портал території» отримає менторську сесію в Києві за тиждень. Було відзначено проект «Світ громад», які обіцяли презентувати IT-рішення в день офіційного запуску 22 серпня. Після запуску та аналізу експертами Програми EGAP цю команду, можливо, запросять на фінальні DEMO-дні в Києві в обхід інкубаційної програми. Олександр Краковецький відзначив проект «СityEye», запропонував робочу зустріч та презентацію у всіх містах Програми EGAP.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця