<

Нововолинці можуть подати заява про державну реєстрацію шлюбу через Інтернет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:44 | 25.09.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Шлюб – це одна з найяскравіших подій в житті людини! Це рішення з’єднати свої сердця та долі, є одним з найголовніших кроків до спільного майбутнього, яке засвідчує серйозність намірів ділити навпіл свята й будні спільного життя!

Згідно Сімейного Кодексу України, шлюбом є сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Шлюбний вік для жінки та чоловіка  встановлюється у вісімнадцять років. Заява про реєстрацію шлюбу подається жінкою та чоловіком особисто. При подані заяви про реєстрацію шлюбу жінка та чоловік пред’являють на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ.

Орган державної реєстрації актів цивільного стану, який прийняв заяву про реєстрацію шлюбу, зобов’язаний ознайомити наречених з їх обов’язком повідомити один одного про стан свого здоров’я, з умовами і порядком реєстрації шлюбу, а також роз’яснити їм права та обов’язки як майбутнього подружжя  і батьків та попередити про відповідальність  за приховання перешкод до реєстрації шлюбу.

У Нововолинському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану наречені можуть подати заяву про державну реєстрацію шлюбу в електронній формі,  через мережу Інтернет.

Скористатись послугою електронної подачі заяви для реєстрації шлюбу на офіційному сайті Міністерства юстиції України «Електронні сервіси» або за адресою  dracs.minjust.gov.ua.

Заявники додають до зазначеної заяви відскановані копії паспорта громадянина України, паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (у разі державної реєстрації повторного шлюбу), а також документа (квитанції) про сплату державного мита, оплату платних послуг (при бажанні їх отримати) при здійсненні платежу без використання платіжних систем через Веб-портал.

За наявності бажання зареєструвати шлюб до спливу місячного строку заявники додають відскановані документи, що підтверджують поважні причини для цього.

При направленні іноземцем, особою без громадянства заяви про державну реєстрацію шлюбу до неї додається відсканована копія документа, що підтверджує законність його (її) перебування на території України.

Оригінали зазначених документів пред’являються при особистому зверненні заявників до відділу ДРАЦС.

   Подання до відділів ДРАЦС звернень щодо заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення користувача до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством.

Ця послуга дозволяє обрати зручну дату та час державної реєстрації шлюбу,  що стане черговим кроком  на шлях комфортного та якісного обслуговування громадян.

Відео інструкція подання заяв у сфері ДРАЦС через мережу Інтернет розміщено на сайті Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Протягом 2016 року цією послугою скористались 5 пар наречених!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер