<

Нововолинський фотограф показав неймовірні світлини робіт волинського «фаберже»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:39 | 12.07.2021 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
1773
/ Коментарі відсутні

Нововолинський фотограф Степан Заянчковський показав неймовірні світлини робіт Анатолія Бойко – відомого на всю країну «фаберже» із Володимира, який оздоблює шкаралупу яйця.

“Мабуть кожному на життєвому шляху зустрічаються надзвичайні люди, видатні особистості, які своїм життєвим прикладом надихають нас. Люблю свою роботу за те, що маю можливість спілкуватися зі стількома цікавими людьми”, – написав Степан на своїй сторінці в фейсбуці.

Допис опублікував у день фотографа та розказав коротеньку історію про волинського «фаберже».

“Анатолій Бойко оздоблює шкаралупу яйця так, що дивує поціновувачів мистецтва й досвідчених науковців. Митець із Володимира-Волинського, якого називають волинським Фаберже, винайшов унікальну техніку прикрашання яєць — він «вбирає» їх у метал, оздоблює дорогоцінним камінням і надає їм незвичайної форми.

Певну кількість своїх виробів регулярно передає на зберігання в музеї, а також на аукціони, щоб виручені кошти відправляти українським військовим чи волонтерам, які їх підтримують.

Він – рекордсмен Книги рекордів України: має першу авторську колекцію виробів із яєчної шкаралупи, інкрустованої металом. Нещодавно Анатолій Бойко встановив два світові рекорди, просвердливши в курячому яйці 33 346 отворів, а в гусячому – 52 745″




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця