<

Нововолинські рокери збирали на цвинтарний надгробок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:30 | 17.01.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Давно у Нововолинську не було арт-вечорів, а арт-реквієм – тим більше екзотика.

16 січня у барі Вест було гамірно, та не від кухлів пива чи нетверезих вересків дівок.

Організатори дійства – Нововолинський рок-клуб “Vольтаж” та ГО “Творці Історії” мали благородну мету заходу: збір коштів на пам’ятник для свого друга, гітариста, музиканта і просто симпатичного юнака Юрка Мацьохи, котрий трагічно загинув, з невідомих причин випав з вікна 5 поверху.

У залі було затишно. Всі – свої. Тепла атмосфера.

В кутку – чорний креп. Портрет Юри – дуже красивого юнака з глибокими очима і ніжною посмішкою. Його гітара. І скринька для збору коштів.

Почати було дуже важко. Це неможливо було не відчути. Хоч хлопці й не подавали виду, а хвилювались.
Дійство проходило у форматі джем-сейшну. Хоч і була ведуча, та фактично – лише оголошувала номери, не будучи модератором. Кожен міг підійти до мікрофона і сказали кілька слів про Юрія.

Як зазначила Людмила Скороходова, одна з організаторів заходу, Юрко був світлою, приємною і хорошою людиною. Вона розмовляла з юнаком за кілька хвилин до трагедії. Він зізнавався у палкій любові до друзів, до музики, до життя, відчувалось – це для нього важливо. Ніхто не міг передбачити трагедії – а сталось це ще й на Різдво. Йому було 19.

Дружба, справжня, щира, не має минулого – хлопці та дівчата вирішили не залишати у скрутну хвилю рідних колеги по рок-цеху, і як допомогли – матеріально та морально – у мить втрати, так і тепер, коли постало питання про надгробок…

Всіх познайомила, поєднала і сплела музика. Вона й допомогла промовляти. Про найболючіше, найінтимніше, найважливіше говорили, кричали, стогнали, гуділи, пронизували, гриміли, дзвеніли, дзюрчали звуки гітар і ударних, тремтячі переливи бубна, іскристі спалахи труби, шепотіли клавіші. І лились пісні.

Згадували Юрія Мацьоху. Сказали багато теплих слів. Хтось тихцем витирав сльози. А хтось і не приховував їх – ні в голосі, ні в очах.

Репортери БУГу теж додали певну суму у скриньку для збору пожертв.

А ще – бажаємо перспективним та креативним рокерам успіхів, наснаги і натхнення та світлих, радісних, приємних приводів для організації.

_DSC0045
_DSC0046
_DSC0048
_DSC0054
_DSC0055
_DSC0059
_DSC0062
_DSC0065
_DSC0066
_DSC0067
_DSC0068
_DSC0069
_DSC0070
_DSC0077
_DSC0079




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця