<

Нововолинська лікарня переходить в «доковідний» режим роботи: відновлюють планові госпіталізації та операції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:03 | 7.06.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3986
/ коментарів 15

Нововолинська центральна міська лікарня не лікуватиме хворих на коронавірус відповідно до рішення обласного управління охорони здоров’я. Однак медзаклад відновлює роботу психоневрологічного відділення, планові госпіталізації пацієнтів та операції.

Як розповів директор НЦМЛ Олег Шипелик, лікарня і надалі лишається опорною в нашому окрузі. Вона надає медичну допомогу згідно 20 пакетів, які підписані з НСЗУ.

Станом на 7-ме червня призупинено надання допомоги  пацієнтам з діагнозом COVID-19. В інфекційному відділенні знаходиться лише три пацієнти з підтвердженим діагнозом коронавірусу. Згідно розпорядження обласного управління охорони здоров’я від 2 червня, НЦМЛ повністю відновлює роботу з госпіталізації планових пацієнтів.

«Найважчий момент в житті лікарні та міста на певний час ми пройшли. Медики впоралися з лікуванням ковідних хворих. Пацієнтів госпіталізовували, перепрофільовувалися відділення, збільшувався штат медпрацівників, докуповувалося обладнання. В лікарні є повний запас медикаментів до кінця року, на випадок необхідності лікування хворих з COVID-19. Але ковід трохи відступив і медзаклад повністю повертається до звичного способу життя.

Багато пацієнтів були змушені відкласти планову госпіталізацію, операцію, лікування хронічних захворювань у зв’язку з тим, що НЦМЛ надавала допомогу хворим з коронавірусною інфекцією», – говорить Шипелик.

Поновлює свою роботу психоневрологічне відділення, збільшується кількість ліжок в соматичних відділеннях, розгортаються 4 операційних, які на час функціонування «ковідних» відділень в НЦМЛ – не працювали, розповів директор лікарні.

7-го червня розпочалися планові оперативні втручання. Шипелик наголошує, що разом із тим, що лікарня Нововолинська була позбавлена «ковідного» пакету і не має можливості лікувати хворих на COVID-19, тепер повертаються усі інші можливість, які були до пандемії.




коментарів: 15
  1. Але класна фотка!!! Балкони поросли мохом…а якщо подивитись праворуч…останні поверхи взагалі без скла…госпідари…

  2. Дивлячись на балкони, розумієш, що мільйоні кошти виділені на ремонти, йшли за призначенням, невже керівництво, йдучи кожен день на роботу того не бачить ?

    • А вони голову так сильно вверх не задирають.
      А в додачу, їхнє серце гріє файна облицювальна цегла їхніх і не тільки хат, на які, як ви кажете, і пішли ті всі мільйони

  3. Отакий Шипелик головний лікар, ковідних вже не лікують, скоро статус опорної лікарні заберуть. Ось такі господарники прийшли до влади

    • Одні -пішли…нові -прийшли… А Шипелик при попередниках не працював? Він ті балкони і бардак раніше не помічав. А за недобудову нового корпусу,яка більше 30 років простояла,на яку було витрачено чимало грошей,будматеріали з якої йшли на будівництво хат ,дач,гаражів…не спитали ні з кого…

    • У Володимир возять на лікування наших ковідних хворих. Там також відновили ведення всіх планових операцій. Крім того, ще отримують відшкодування від МОЗ за ковід. У персонала є всі надбавки.

  4. Ви так смішні шо аж неудобно)… Можна подумати що ви на місті тих госпідарників не будували би собі оселі та дачі та не хапалися за потилицю при виді моху на балконах лікарні)

  5. Скажіть краще чому в лікарні немає травматолога дитячого? Це тому що він є в БОДРО, що біля оснастки?

  6. Цікаво, а як так могло статись, що у Вол.-Волинському лікують ковідних хворих і є статус опорної, а головний лікар сам з Володимира?

  7. Те, що вже вітер гуляє по коридорах замість нещодавно повноцінних відділень ще мало хто знає. Те що наламав керовник, а збудувати не зуміє вже багато хто починає розуміти… Те, що місто може лишитися без нармально функціонуючої лікарні та поліклініки, бо дехто багато на себе взяв, буде сувора реальність для міста з чималим населенням.
    А на сьогодні лікарня як шахова дошка на столі шипелика: мало не кожного дня міняються фігури за його забаганкою, купа нових “амбітних” начальників з хорошими окладами (в убогій лікарні). А до дня медика шипелик приготував Подарунок працівникам нижчих ланок – чергове масове скорочення, щоб не метушилися під ногами у високого начальства… Скільки років відпахали санітарки та медсестри на мінімалці в цій лікарні, бо люблять свою роботу (хоч і крехчуть), бо працюють за покликанням, а він буде тепер “рішать” кого судити кого помилувати. Бо судячі по його діям – оптимізація штату – це збільшення кількості начальства за рахунок зменшення рабочих лошадок.

    • То засуньте його на той цвілий балкон на 7му етажі, завяжіть руки назад в тій рубашці шо для дебилів, і нехай пару днів посидить, понаблюдає, подумає!

  8. На жаль багатостраждальна лікарня потерпає від недолугих потуг адміністрування новопризначеного директора шипелика. Статус опорної прошляпив, скорочує медперсонал (щоб собі і поплічникам мати кошти на немалі премії). Чи не хоче він піти з гордо піднятою головою розбудовувати лікарню у Володимирі-Волинському?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця