<

«Недоліки усунені»: ВУКГ оперативно зняло російськомовний вказівний знак поблизу Нововолинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 13.02.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ коментарів 7

13-го лютого, наступного дня після публікації інтернет-виданням «БУГ» новини про знайдені на вулицях Нововолинська порушення закону про мову, відповідальні особи виправилися.

Інформаційно-вказівний знак з назвами вулиць російською мовою зняли.

Нагадаємо, на вулиці Східній біля перехрестя з проспектом Дружби був розміщений дорожній знак з назвами вулиць російською. Це суперечить статті 41 пункту 4 закону ЗУ “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“…написи на дорожніх знаках на території України подаються державною мовою”.

У коментарі до новини, опублікованої 13-го лютого на сайті, виробниче управління комунального господарства, яке відповідає за розміщення дорожніх знаків у Нововолинську, повідомило про зміни.

“Недоліки були усунені”, – написали БУГу.

Журналісти перевірили інформацію та побачили, що неподалік міської ради російськомовного знаку вже немає. Цікаво, чи планують встановити подібний знак українською мовою.




коментарів: 7
  1. Ура! Перемога!Ура! Краще б комунальники про грязюку на вулицях думали, про вбиті тротуари, що ногу зламати можна, про тарифи заоблачні , що людям встановили,і про заоблачні зарплати свого начальства комунального. Чого вода для людей дорожчає, хоча озимчук продав всі старі труби на металобрухт за жирні гроші? Нехай озимчук чесно признається на скільки він на металобрухті заробив! То навіщо було ціну на воду піднімати на 50%? Чого інколи вода іде іржава хоч труби поміняли?

  2. Значить та людина яка відповідала за цей знак погано виконувала свої обов’язки.

  3. Це вже нема зовсім чим зайнятись, причепились до того знака,тепер ніякого нема. Ну зате статті аж дві вийшло …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця