<

Суд закрив справу щодо забрудення земель фірмою «Пан Курчак» у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:21 | 19.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
203
/ коментарів 9

15-го червня міський суд закрив кримінальне провадження від 9-го лютого 2017 за фактом забруднення земель працівниками ТзОВ «Птахокомплекс Губин», яке розташоване на території Нововолинська. Причина: закінчилися строки давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Ухвала про закриття провадження міститься в Єдиному реєстрі судових рішень. З приводу яких конкретно порушень було відкрито кримінальне провадження, не відомо, однак в підприємства їх чимало.

Птахокомплекс, який належить другу нововолинського мера ексдепутату Сергію Мартиняку, труїв мешканців міста та навколишніх сіл смородом та забруднював очисні міського водоканалу.

Попри заборону, “Пан Курчак” зливав кров у відстійники Нововолинського водоканалу. І продовжував це робити кілька років. Незважаючи на те, що умовою будівництва заводу було облаштування власних локальних очисних.

Нагадаємо, 16-го лютого 2017 року на території птахокомплексу велися слідчі дії, проводилася перевірка підприємства з приводу виявлених порушень, викиду нечистот.

Кримінальне провадження було відкрите в лютому 2017 року за ч. 1 ст. 239 КК України ( Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля).

“За результатами проведення досудового розслідування здійснено ряд слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, проте встановити причетних до вчинення вказаного злочину осіб не вдалося. Крім того, закінчилися строки давності притягнення до кримінальної відповідальності”, – йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, люди скаржилися на сморід та повідомляли, що щоранку в напрямку відстійників в районі 2-ї шахти курсують автомобільні цистерни, наповнені залишками тваринного походження – пір’я, крові та інших відходів.

Неодноразово машини, які вивозили відходи із підприємства “Пан Курчак” відходи, “губили” їх на дорозі Нововолинська.

Крім того , підприємство вивозило та зливало відходи від виробництва у вигрібні ями, котрі не пристосовані для утилізації нечистот й спричинило забруднення нітратами, хлоридами та сульфатами земельну ділянку на території забійного цеху у Нововолинську.

Спалювати пір’я і далі труїти людей Пан Курчак збирався у 2018 році. Та після протестів громади відмовився від будівництва котла-утилізатора відходів птахівництва.

Читайте також:

Зазначимо, про облаштування на підприємстві очисних споруд обіцяли повідомити громаду та розповісти, як вони працюють, однак досі цього не зробили.

Нагадаємо, представництво ТзОВ “Пан Курчак”  звернулося до Литовезької ОТГ щодо виділення земельної ділянки в селі Заставне Іваничівського району для будівництва птахофабрики з відгодівлі курчат. 11- го червня відбулися громадські слухання, на яких жителі висловилися категорично проти появи на їхній території пташника.




коментарів: 9

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця