<

Деталі зустрічі нардепа Семенченка з гірниками у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 13.04.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарів 5

12-го квітня народний депутат Семен Семенченко знову приїхав у Нововолинськ, де зустрівся з головами профспілок копалень та відвідав шахту № 10.

Семенченко намагався дізнатися кокретні цифри, аби вияснити потенційну можливість копалень. В свою чергу, представники шахт розповідали про реальний стан вугільної галузі на Волині.

“Спілкувався з багатьма шахтарями і зрозумів, що Насалик і Демчишин у цій галузі розуміють мало. Мова йде про систему знищення на користь Західного Донбасу”, – зауважив Семен Семенченко.

На запитання юриста, що є перешкодою для нормальної роботи шахти  № 9, Анатолій Мухомеджанов, голова МО НПГУ,  відповів, що перш за все – стан матеріально-технічного забезпечення, адже грошей на ремонт обладнання та устаткування немає.

Нардеп Семенченко висловив думку, що для того, аби волинське вугілля мало збут, необхідно перш за все переобладнати ТЕС з антрациту, який надходить із Росії та окупованих територій, на інше, газове вугілля.

“Потрібні точні дані, скільки мільйонів гривень необхідні для переобладнання ТЕС. Вони піддалися на блокаді, піддадуться і в цьому випадку. Потрібно пояснити керівництву, що якщо російське вугілля перестане надходити  в Україну, то це не катастрофа”, – додав він.

“До вашого прохання : “Дайте грошей” потрібно добавити два пункти: кошти необхідні для оновлення матеріально-технічної бази та для переобладнання ТЕС, аби вони купували ваше вугілля”, – прокоментував ситуацію з недобудованою шахтою № 10 Семенченко.

Працівникам копальні № 10 нардеп розповів про блокаду Донбасу та наголосив, що ця зустріч не несе в собі політичного характеру.

“Знову готуємо перекриття поставки російського вугілля, якого за рік закуповують 9 мільйонів тонн.  Як тільки ми перекриємо цю поставку, виникне питання – де брати вугілля. Хочемо, щоб ваші профспілки синхронізували дії з нами та профспілками тих державних ТЕС, які плануємо переробити під газове вугілля”, – повідомив Семенченко.




коментарів: 5
  1. 9 млн.тон-цифра для червоноградських шахт непідйомна.На Волині шахт немає…Дві недокрадені які дають менше ніж добра копанка Донбасу-НЕ АЛЬТЕРНАТИВА.Десяту шахту не добудують ніколи бо це невигідно ні державі ні тим хто краде на вічній будові.Переобладнувати ТЕСи і коньчані шахти держава не буде.Хазяїн ПЕК-ДТЕК і ціну ел.енергії встановлює Рінат.Візит К.Грішина це просто ПАНТИ.

  2. Сьома розпочав піар-кампанію. Мабуть скоро вибори і Семенченко вибрав собі вже наш округ. Гузь, ось і вискочив перший конкурент!

    • молодець Гриша ! не розмінюеться на якись дітячі майданчики, а відразу шахти підіймае !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця