<

Євген Кліндухов, викладач Нововолинського ВПУ №1: “Йдемо з простягнутою рукою і ледве не падаємо на коліна. Такого приниження ще не було у нашому місті”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:23 | 15.07.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
22
/ коментарі 4

На сесії Нововолинської міської ради, яка відбулася 14-го липня, розглянули питання щодо виплати заборгованості місцевому вищому профтехучилищу.

Через невизначеність щодо фінансування училища порушуються терміни виплати стипендії учням, заробітної плати працівникам, а це негативно впливає на морально-психологічний клімат у колективі, – зазначає голова первинної профспілкової організації Нововолинського ВПУ Надія Мельник.

IMG_8715

Із проханням до депутатів звернувся Євген Кліндухов, викладач історії, спеціаліст вищої категорії, старший викладач Нововолинського ВПУ №1:

“Добрий день, шановна президіє, шановні депутати. Не думали, що знову прийдемо сюди і будемо бити чолом, але так склалися обставини, що частина представницької делегації поїхала до Луцька на сесію обласної ради. Я не знаю, чи депутати обласної ради проінформували вас про стан справ. 12-го липня відбулося засідання бюджетної комісії, на якій вирішили рекомендувати облраді заплатити нашому училищу за липень та серпень, а за червень місяць, при умові, якщо у нас не буде заборгованості, нам повинна заплатити міська рада.

Станом на сьогодні заборгованість складає 990 тисяч гривень – це заробітна плата, відпускні та оздоровчі, 264 тисячі 400 гривень – комунальні послуги частина з яких сплачена по спецрахунку і 125 тисяч гривень – стипендія учням. Але найбільша заборгованість – це заборгованість моральна. Моїм колегам в училищі зірвано відпустки, де вони знаходяться, але не мають на них коштів. Знаю, що ви будете посилатись на те, що ми вже не ваші. Я, як літописець училища, який написав не тільки історію Нововолинського ВПУ, але й 4 книги про нього, хочу сказати, що сумно і боляче, коли наше училище у складі 157 чоловік, 101 з яких проживає у місті Нововолинськ і сплачує податки, йдемо з простягнутою рукою і ледве не падаємо на коліна. Такого приниження ще не було у нашому місті, та й, напевно, не буде. Мабуть, це результат реформи для централізації. Не дай Боже вам опинитися на місці моїх колег. Розумієте, той, хто не відчував цього, йому важко зрозуміти. А якби ваші дітки чи онуки просили на морозиво, а ви кажете, що немає. Я розумію, що у нашого міста свої проблеми, куди не кинь, скрізь рветься, треба полатати і так далі. Але для кого ми це все робимо? Для людей? А сьогодні 157 чоловік третій місяць напівголодують. Якби не своє господарство, не дача, ми, мабуть, тут прийшли б і не випускали представників міськради з їхніх кабінетів. Ось така сьогодні ситуація. Тому прошу вас врахувати це і дати нам на руки справедливе рішення”.

IMG_8762

Віктор Сапожніков, мер міста, зазначив, що абсолютно згідний із тезами, які висловив пан Кліндухов. Затримка заробітної плати на 25-му році існування незалежної України – це ганебно. Додав, що держава під децентралізацією робить повну централізацію, адже 29-го грудня, приймаючи бюджет держави, не заклали фінансування для профтехосвіти, бо існують писані закони і не писані.

Зі слів міського голови, було звернення в Міністерство освіти, Міністерство фінансів та економіки, але в кінцевому результаті прийшло рішення з сесії обласної ради, де рекомендували прокуратурі Волинської області прийняти термін до 25-го травня 2016 року і надати голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці та Володимиру Гунчику, голові Волинської обласної ради державної адміністрації, інформацію щодо вирішення питання про забезпечення фінансування Нововолинського профтехучилища. У разі не надання такої інформації доручити Ігорю Плиці звернутись до генпрокурора Волинської області.

IMG_8655

Олександр Гоцка, директор підприємства ТзОВ “БРВ-Україна”, коментував:

“Питання, яке ми піднімаємо, є досить складним. Подібна ситуація була в Нововолинському ПТУ №11, де не вистачало коштів дітям-сиротам. Моє підприємство сплатило 10 000 гривень не заради піару, а для того, аби підтримати харчування учнів. Але з іншої сторони, хто веде статистику, скільки випускників працює по спеціальності? Потрібно підняти дане питання. Адже у Володимирі-Волинському є група в училищі, яку фінансує підприємство “ГЕРБОР-холдинг”. Ситуація наступна, із 10 учнів – 3 влаштовуються на роботу, а через рік залишається один, тому що сигарети возити на Польщу набагато простіше”.

Нагадуємо, що 14-го липня під Волиньрадою протестували працівники Нововолинського ВПУ, які вимагали вирішити питання з фінансуванням училища. Директор закладу Валентина Приступа повідомила, що рішенням облради за червень місяць гроші повинна сплатити міська рада, проте місто відмовляється це робити. За червень заборгованість із заробітної плати становить 990 тисяч гривень, за енергоносії за березень-травень – біля 2548 тисяч.

Також вчора, 14-го липня, під час сесії Волиньради було винесено відповідний проект рішення, який підтримали 56 депутатів. Все ж заклад таки перереєстрували, і з 1 липня він вже фінансуватиметься з обласного бюджету. На ці потреби передбачено 6,1 мільйонів гривень.

IMG_8653




коментарів: 4
  1. Цьому Кліндухову вже 70 років. Який з нього вже викладач? Приступа тримає. бо сама вже давно пенсіонерка. Він ще я вчилася. був викладач ніякий,завжди диктує, ніколи не пояснює, вічно брав хабарі. Це просто цирк. Противно дивитися на це все. Давно потрібно розігнати це шоу.

  2. Але ж Приступа представника знайшла на сесію. Я уявляю як Кліндухова люблять в міській раді, ще б з сообою Анатоль.. взяв би. Це інтелект училища? Це вже друг Приступи?

  3. скільки ще це вусате бидло буде доїти наше місто?один сміється на фото ну звісно морду відїв…у першу чергу потрібно навести лад у міській зраді,тоді і в інших установах буде лад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця