<

Досі не створили муніципальну варту: чому інші міста можуть, а Нововолинськ – ні?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:50 | 8.07.2020 / Нововолинськ /
Перегляди
13
/ коментарі 2

Муніципальна поліція існує вже у багатьох містах обласного значення по всій державі. Однак, донині міська рада Нововолинська не створила такого структурного підрозділу.

Про це повідомляє інтернет-видання “Кордон“.

У 2016 році депутатський корпус Нововолинської міськради прийняв рішення за підписом Віктора Сапожнікова звернутись до Верховної Ради з проханням ухвалити Закон України «Про муніципальну поліцію».  Проте досі це питання так і не врегульовано.

В той же час, відсутність Закону не завадила міській владі Луцька створити муніципальну поліцію. Існує вона і в сусідньому Володимирі-Волинському.

“Постає питання – а що заважало це зробити Нововолинську, де рівень злочинності та порушень законодавства на критично високому рівні?”, – пише видання.

Так, вже кілька років поспіль зі стихійною торгівлею борються на вулиці Перемоги, 1. Мешканці навколишніх будинків нарікають на продавців, які постійно забруднюють прибудинкову територію. Контроль за стихійною торгівлею мали б здійснювати муніципали.

«З початком карантину торговців звісно поменшало, але зараз знову потрохи починають з’їжджатись. Ми вже давно воюємо проти цього базарчика, бо продавці лишають після себе гори сміття, ніхто не прибирає, та ще й он наші дівчата з ОСББ на клумбах висадили квіти, то одна велосипедистка кинула ровера і потовкла всі квіти. З іншої сторони – як ти будеш воювати, коли розумієш, що людина їде з села, щоб продати якусь літру молока. Ми вже звертались і до Сапожнікова, і до поліції. Якби одного-другого оштрафували, то може б і не стояли», – розповідає голова ОСББ «Добробут 1а» Світлана Бузікова.

Крім того, інспектори муніципальної варти можуть вирішувати такі питання, як паркування недобросовісних водіїв, неякісний благоустрій та проблему, яка роками існує в Нововолинську- будівельне сміття, що викидають люди самовільно біля контейнері для відходів. Ряд інших функцій покладається на муніципалів задля дотримання порядку в місті.

До слова, БУГ писав про жінку, яка постійно перетворює ринок на Шахтарському мікрорайоні і територію навколо нього на гадюшник.

Розкидане майно, вивішені речі… Це питання ніхто не вирішує і картина постійно виглядає такою, як на фото. А саме на муніципальну варту покладаються обов’язки реагувати на подібні ситуації.




коментарів: 2
  1. Вже ж була, наче, колись. Нічого з того путнього не вийшло. Тільки базарників доїли по трохи

  2. Немає “ЗУ Про муніципальну поліцію”. А отже, всі муніципальні утворення – незаконні. Була ця варта і в нас, колись. Боролася з іншодумцями та охороняла міського голову на його звітуваннях та інших публічних заходах. Можу показати фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа