<

День людини з синдромом Дауна: у Нововолинську влаштували благодійну акцію “Кольорові шкарпетки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:36 | 21.03.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

21-го березня щороку відзначають Всесвітній день людини з синдромом Дауна. Громадська організація “Світ для дітей” у Нововолинську організувала благодійну акцію на підтримку міжнародного флешмобу “Кольорові шкарпетки”.

У 2006-му році цей день був заснований на VI міжнародному симподіумі по синдрому Дауна в Пальма де Майорка. Щоб виявити свою толерантність до таких людей і зрозуміти як це жити не так, як всі, організовують по всьому світі флешмоби та одягають різні кольорові шкарпетки. Щоб таким чином, привертаючи до себе увагу, зрозуміти як це – надто приязні погляди інших.

21-ше число 3-го місяця не випадково вибрано таким днем. Адже синдром Дауна – це генетична аномалія, пов’язана з появою в клітинах людини третьої хромосоми у 21-й парі.

Варто пам’ятати, що генетичний збій може відбуватися незалежно від способу життя батьків, їх здоров’я, шкідливих звичок, раси чи національності. При наявності додаткової необхідної психо-педагогічної та медичної підтримки, носії додаткової хромосоми можуть стати повноцінними членами суспільства.

Голова ГО “Світ для дітей” Юлія Буденчук розповідає:

“Акція “Кольорові шкарпетки” проходить по всьому світу. Одягнувши їх, ми привертаємо до себе увагу, але це буває лише один день на рік. А люди з синдромом Дауна постійно живуть в надмірній увазі з боку оточуючих”.

У центрі міста для дітей влаштували розваги та пригощали смаколиками.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця