<

Чоловік отруївся грибами, купленими на ринку в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 19.07.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Чоловік отруївся лисичками, які купив на ринку у Нововолинську.

Про це повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Після проведеного лікування в задовільному стані чоловіка виписали додому.

Упродовж останніх трьох років в області потерпіло від отруєнь грибами 18 осіб, з них 4 дітей. Більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Медики закликають у разі підозри на отруєння грибами не займатися самолікуванням, а одразу звертатися до лікаря.

Характерні ознаки отруєння — нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла — з’являються через 30-60 хвилин після вживання неякісних страв зі сироїжок, недоварених осінніх опеньків, сатанинських грибів, несправжніх дощовиків. Такі отруєння здебільшого не призводять до летальності, однак можуть мати серйозні наслідки для системи травлення, тому легковажити не можна.

Галюцинації, розлад або втрата свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності з’являються через дві години, або раніше, після вживання червоних мухоморів, волоконниць, отруйні речовини яких вражають нервову систему. Людина  може захлинатися від нападів сміху і потерпати від галюцинацій. Може навіть знепритомніти. Якщо постраждалому не надати медичну допомогу у перші години, то врятувати його життя медикам буде складно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок