<

Нові військові об’єкти незабаром з’являться у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 7.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 7-го вересня.

Військовий комісар Волині Роман Кулик повідомив, що варто внести зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ) та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізації та мобілізаційної підготовки в області на 2016-2020 роки, – пише VIP.

На переконання комісара, зміни варто внести через потребу у збільшенні фінансування. Зокрема, через те, що на базі 14-ої бригади у Володимирі-Волинському пропонують створити ще одну військову частину – зенітно-ракетний полк, який вже функціонував раніше для прикриття Рівненської атомної електростанції. Свого часу його діяльність припинили, а тепер мають намір відновити.

Крім того, до волинських військових надійшло звернення щодо розміщення на аеродромі у Луцьку військової частини, яка була виведена з Криму і зараз дислокується у Миколаєві. Йдеться, зокрема, про легендарну Севастопольську бригаду тактичної авіації Повітряного командування «Південь».

Нагадаємо, що командир бригади Юлій Мамчур став відомим на всю Україну, коли він та його бригада без зброї проти озброєних загарбників під час анексії Криму. «Зараз частина в Миколаєві. Але до нас вже приїжджало керівництво Збройних Сил України і представники їхньої структури. Їм сподобалося наше містечко і сама інфраструктура», – розповів Кулик.

Він також додав, що до кінця року розроблять програму щодо переміщення військової частини на луцький аеродром в повному складі. До того ж, як розповів військовий комісар, у Луцьку відновлюють окрему стаціонарну базу ремонту автомобільної техніки на вулиці Ківерцівській у Луцьку.

«Вчора були представники Києва, вже розглянули можливості розміщення станків і агрегатів. Там вже три місяці працює група з Дублян і Старокостянтинова, де утримуються бази. Тому містечко відновлюється», – розповів Роман Кулик.

Зокрема, військовий комісар області сказав, що у програмі пропонують передбачити 550 тисяч гривень для відновлення казарми. А також передбачити по 200 та 100 тисяч гривень на військові частини, які мають намір розмістити в Луцьку та Володимирі-Волинському.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця