<

Норвегія передасть Україні три системи РСЗВ M270

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 30.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
106
/ Коментарі відсутні

Норвегія погодила передачу Україні трьох ракетних систем залпового вогню MLRS M270, які перебувають на зберіганні.

Техніка потребує модернізації – це зроблять у Великій Британії перед відправкою до України, інформує «Кореспондент».

«Ми повинні продовжувати нашу підтримку України, щоб вони могли продовжувати свою боротьбу за свободу і незалежність. Необхідно більше озброєнь, і це дуже затребуваний потенціал для України, якого ми не досягли б без тісної співпраці зі Сполученим Королівством», – сказав глава оборонного відомства Бйорн Арільд Грам.

За його словами, Норвегія надасть установки, що перебувають на зберіганні. Техніка потребує модернізації. Тому Норвегія домовилася з Великою Британією, щоб вони їх модернізували для подальшого відправлення в Україну.

Загалом у Норвегії на зберіганні перебувають таких 12 ракетних систем залпового вогню.Також Україна отримає ще 5 тисяч гранат.

M270 – американська реактивна система залпового вогню на гусеничній базі БМП «Бредлі». РСЗВ M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій на відстанях понад 30 км районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв’язку та інших площинних цілей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця