<

“Нормандська четвірка” схвалила військову місію ОБСЄ на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:17 | 24.05.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сторони почали консультації з цього питання.

У ході телефонних переговорів в “нормандському форматі” за участю президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель сторони підтримали необхідність розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, – пише Корреспондент.

“Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання”, – йдеться в повідомленні прес-служби президента України, оприлюдненому у вівторок вночі.

“Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир’я, підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом додання їй додаткових повноважень, а також зміцнення спільного центру з контролю і координації”, – йдеться в повідомленні Кремля.

Президент Росії Володимир Путін закликав припинити обстріли населених пунктів Донбасу. “Наголошувалося, що ключовим елементом врегулювання повинен стати прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом в цілях повного і всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року”, – йдеться в повідомленні Кремля.

Президент України Петро Порошенко у своїй відзначив погіршення ситуації з безпекою на Донбасі і закликав Росію до виведення військ з окупованої частини Донбасу.

“Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню. Президент України наголосив, що для цього Росія повинна вивести війська з окупованої частини України і припинити поставляти туди зброю”, – йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

“Петро Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включаючи Надію Савченко, Геннадія Афанасьєвого, Юрія Солошенка”, – йдеться в повідомленні.

“Партнерам з “нормандського формату” переданий узгоджений з ДНР і ЛНР пакет пропозицій щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути в Контактній групі”, – додали в прес-службі Кремля.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер