<

Навчання на кордоні: силовики у Ковельському районі готуються до міграційної кризи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 11.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
594
/ коментарів 7

11-го листопада на ділянці прикордонного підрозділу «Грабове» Ковельського району відбуваються навчання з протидії масового порушення державного кордону мігрантами

Про це Суспільному розповів начальник штабу прикордонної комендатури швидкого реагування Віталій Рижак.

Як зазначають, польовий табір розгорнули неподалік села Кошари в Ковельському районі. За кілометр від табору знаходиться кордон із Польщею, за два кілометри – кордон із Білоруссю.

“Тут відбувається злагодження представників Нацгвардії, прикордонної служби та нацполіції.

Це потрібно для того, щоб у випадку можливої загрози порушення державного кордону групами нелегальних мігрантів ефективно стримувати їх”, – розповів заступник керівника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Олексій Гавель.

У польовий навчальний табір приїхали Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та голова МВС Денис Монастирський.

Зі слів очільника Міністерства внутрішніх справ, наразі на кордоні України ситуація контрольована. З 11-го листопада прикордонну службу, поліцію та Нацгвардію підсилили.

Як зазначають у фейсбуці МВС, кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

“Ми посилюємо прикордонні підрозділи силами Національної поліції та Національної гвардії. Додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських.

Це потужне угрупування складатиметься з: 3 тисяч військослужбовців ДПСУ; 3,5 тисяч – НГУ та 2 тисяч – Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів, які забезпечать мобільність і, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон”, – сказав Денис Монастирський.

За його словами, такі дії дозволять стримати нелегальних мігрантів, однак для комплексного вирішення проблеми є тільки один вихід – будівництво надійного сучасного інтелектуального кордону.

“Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести “інтелектуальний кордон” з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 млрд грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету”, – зазначив Денис Монастирський.

Нагадаємо: Міністр МВС та глави Нацполіції і Держприкордонслужби їдуть на Волинь перевіряти кордон.




коментарів: 7
  1. А пан Ярош, який закликав своїх добровольців бути напоготові, не хоче допомогти нацгвардійцям та прикордонникам протидіяти масовому порушенню мігрантами кордону України?

  2. Мусово тепер вчити прикордонників різними мовами озвучувати гасла: забирайтесь геть погані чорноопі!

      • Ах так, ну звісно) Потрібно запасатися набоями , чорна нечисть вже не за горами..

        • пропоную вскладчину купити пару тон на побудованому патронному заводі !
          хтось контакти мае ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця