<

Нацполіція викрила наркоторговців у Львівській області: вартість вилучених наркотиків – 25 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:41 | 27.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

26-го листопада, у Львівській області правоохоронці провели спецоперацію, у якій задіяли майже півтисячі співробітників поліції та прокуратури. Затримано двох організаторів, один із них – діючий депутат об’єднаної територіальної громади, та 17 учасників злочинної групи.

Про це інформує поліція Львівської області.

Поліція вилучила понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин. Раніше у цій справі колеги з Білорусії затримали ще двох учасників злочинної організації. 

Кілька місяців тому працівники Управлінь стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки у Львівській області розпочали документування причетних до виготовлення та збуту наркотиків як на території країни, так і за її межами.

Провівши комплекс оперативних заходів, вдалося задокументувати протиправну діяльність учасників “синдикату”, встановити місця виготовлення наркотиків і простежити мережу та канали їх збуту.  

Встановили, що організували наркобізнес двоє мешканців Львівської області. Один із них є діючим депутатом об’єднаної територіальної громади та головою комісії з питань культури, освіти та спорту.

Організаційну систему побудували таким чином, що учасники “синдикату” з різних регіонів майже не контактували один із одним. Така структура була створена з єдиною метою, аби при затриманні так званих “чорноробочих”, вони  не володіли інформацією, що може становити інтерес для поліції.

При цьому організатори ретельно підбирали кадри, а найголовнішими критеріями були готовність порушувати закон, фізичні дані та зв’язки серед осіб, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.   

Під час документування злочинної групи поліція встановила місця знаходження п’ятьох накролабораторій на території Львівської та Черкаської областей. Їх потужності дозволяли у промислових масштабах виготовляти “товар”.

Крім того, лідери наркобізнесу налагодили вирощування накровмісних рослин, а з метою розширення “асортименту продукції” організували їх закупівлю в інших осіб, діяльність яких поліцейські також задокументували.  

Збували наркотичні засоби та психотропні речовини як в обласних та найбільших районних центрах України (понад 100 населених пунктів), так і за її межі – на території Молдови та Білорусі.

Для збуту частини виготовленої продукції, прийому та оплати замовлень зловмисники використовували інтернет-магазин, який пропонував широкий асортимент заборонених засобів і речовин.

Оплата замовлення здійснювалася через цифрову платіжну платформу, електронні гаманці або за допомогою криптовалюти. З метою конспірації гаманці (одночасно їх функціонувало 7) через кілька діб видалялися та створювалися нові. В середньому, щодобово на одному гаманці акумулювалося до 15-20 тисяч гривень. 

Також існували пункти зберігання, через які здійснювали реалізацію продукцію великими та роздрібними партіями, використовуючи при цьому так звану систему “закладок”: після оплатити замовлення покупці отримували фотозображення місця знаходження “товару” та його точні координати. 

Для належного контролю, функціонування та безпеки діяльності злочинної організації існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їх охорона, “хіміки”, “фінансисти”, обслуговування інтернет-магазину, доставка продукції до складів зберігання, “кур’єри”, “закладчики” тощо. 

Загалом функціонування наркобізнесу забезпечували близько 50 осіб, мешканці Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Дніпропетровської областей, віком від 18-ти до 39-ти років.

Наразі у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримано 19 учасників злочинної групи, у тому числі і двох організаторів.

Слідчі дії тривають. Після їх завершення буде вирішуватися питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. На вилучене під час процесуальних заходів майно та майно учасників злочинної організації буде накладено арешт. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа