<

НАТО допоможе Україні створити Сили спецоперацій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:28 | 7.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Документ про співпрацю планують підписати найближчими тижнями в Україні.

Україна і НАТО найближчим часом досягнуть домовленості про співпрацю в галузі створення Сил спецоперацій. Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив в.о. голови місії України при НАТО Єгор Божок.

“Найближчим часом – я не хотів би забігати наперед, але ви побачите конкретні результати і конкретні домовленості (щодо створення Сил спецоперацій), які ми укладемо з альянсом за результатами зустрічей президента України тут, у штаб-квартирі НАТО, а також у штабі командувача збройних сил НАТО в Європі в Монсі, які відбулися в грудні торік”, – сказав він.

З його слів, документ буде підписано найближчими тижнями в Україні.

“Це будуть домовленості про співпрацю України і НАТО в галузі створення Сил спецоперацій, які визначатимуть низку конкретних напрямків, де ми отримаємо консультативну, навчальну та матеріально-технічну допомогу НАТО”, – зазначив він.

Зі слів Божка, взаємодія НАТО й України в цій галузі “охоплюватиме дуже широкий спектр питань, починаючи від доктринальної бази і закінчуючи конкретною підготовкою та оснащенням конкретних бійців”.

Крім того, з його слів, Україна і союзники з Північноатлантичного альянсу також найближчим часом досягнуть домовленості про початок проекту допомоги НАТО у відновленні ВМС.

“Ми говоримо про відновлення за новими стандартами і зразками, що, де-факто, означає формування нових ВМС”, – підкреслив український дипломат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця