<

Над Бугом ріжуть здорові дуби під маркуванням хворих дерев?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 30.09.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ коментарі 3

Над річкою Західний Буг Сокальське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП “ГАЛСІЛЬЛІС” під маркуванням хворих  дерев вирізає здорові дуби. 

Громадськість Волині із занепокоїнням розповіла редакції інтернет-видання “БУГ” про вирубку дубів в лісах над річкою Західний Буг. У вівторок 29-го вересня, ми перевірили дану інформацію.

На Лівому березі річки Західний БУГ біля автошляху P 15 журналістами було знайдено кілька десятків колод дубів, поруч трактор та бус. До них з лісу веде роз’їжджена дорога.

_MG_5272
_MG_5273

 

Над лісом побачили дим від чималого вогнища. Дорогою знайшли марковані лісовим господарством стовпці, що свідчать про виконання вирубки дерев.  

_MG_5275

В лісі ми застали двох лісників, що палили гілки та деревні відходи. Було чимало деревини, що чекала свого часу для ватри. А зараз, між іншим, час енергтичної кризи в країні.

_MG_52821
_MG_5291
_MG_5284
_MG_5288

Зрештою, лісники показали лісорубний квиток ЛГП «Галсільліс», на підставі якого здійснювали вибірково санітарні рубки.

Untitled-1bhkmg
ddsve4

Згідно САНІТАРНИХ ПРАВИЛ В ЛІСАХ УКРАЇНИ:

Вибіркові  санітарні рубки здійснюються лісокористувачами шляхом  вилучення  з  насаджень  сухостійних,  усихаючих, сильно ослаблених,   пошкоджених   шкідниками,   хворобами  та  внаслідок стихійних природних явищ і техногенних впливів окремих  дерев  або їх  груп  запасом  5 і більше куб.  метрів з гектара за умови,  що вилучення цих дерев не призведе до зменшення повноти (всіх ярусів) нижче ніж 0,5 пристигаючих,  стиглих та перестійних деревостанів і нижче  0,4  – інших насаджень.

В Сокальському Земельному агенстві нам підтвердили, що одна частина земель над Західним Бугом знаходиться в держзапасі, іншу надали в користування ЛГП “Галсільліс”. Хоча немає чіткої межі, що засвідчувала б чиєсь господарювання на тій території. Зокрема, територія біля памятнику Степану Бандері, що знаходиться зовсім поруч від лісу, забрудненя сміттям і потребоє догляду комунальним підприємством. Тому здивувало, що саме здорові, красиві дуби зацікавили ЛГП “Галсільліс” як об’єкт рубки, а трухляві дерева ніхто й сокирою не зачепив.

Директор Сокальського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс» Микола Демянович так прокоментував дану ситуацію: “Я вже бачив вирубані колоди в нас на складі. На них вже пішла гниль. Вирубка здійснена в межах законодавства.”

_MG_5385

Щодо відходів, то Микола Дем’янович закликав жителів околиці приходити та забирати хмиз, що лишився після вирубки.




коментарів: 3
  1. Гине Українська природа.Були надії на революцію гідності… Але усе залишилося як було і навіть гірше!

  2. Ріжуть і у нововолинському парку культури і відпочинку. Тихцем, вночі. Без дозволу. Дуби. Навіщо далеко ходити?

    • Скотиняче відношення до природи після Майдану стало ще більш цинічним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця