<

В області зменшився рівень підліткової злочинності, – прокуратура Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:02 | 15.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
20131113162513

Додержання в області законодавства про права і свободи дітей є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Волині.

У результаті вжитих упродовж 9 місяців 2014 року заходів вдалось посилити вплив органів прокуратури на стан попередження правопорушень серед дітей, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Як наслідок, рівень підліткової злочинності в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився на понад 7 відсотків.

Вживали цьогоріч прокурори й заходів задля захисту прав і свобод дітей, проводячи перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Упродовж 9 місяців 2014 року винесено 230 постанов про проведення таких перевірок у сфері освіти, опіки і піклування, праці і працевлаштування, соціального захисту дітей, попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров’я дітей, захисту їх житлових і майнових прав та попередження насильства в сім’ї.

За результатами перевірок розпочато 5 кримінальних проваджень, 3 з яких скеровано до суду, внесено 224 подання, скасовано 7 незаконних актів, притягнуто до відповідальності 198 службових осіб, за актами прокурорського реагування відшкодовано 178 тисяч гривень поновлено права майже 200 неповнолітніх.

Органи прокуратури Волині активно застосовували цьогоріч і цивільно-правові заходи з метою усунення виявлених порушень законності в сфері захисту прав і свобод дітей, що сприяло реальному поновленню порушених прав неповнолітніх.

Так, упродовж 9 місяців поточного року судами задоволено 28 позовів на суму 506 тисяч гривень, пред’явлених прокурорами в інтересах дітей, з яких 22 позови на суму 487 тисяч гривень – у сфері захисту житлових та майнових прав підлітків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця