<

На Волині стали менше перевіряти бізнес

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:06 | 27.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
perevirka-biznesu

Протягом дев’яти місяців 2014 року на Волині кількість планових документальних податкових перевірок бізнесу зменшилася на 20 відсотків.

Позапланових перевірок  за цей час проведено на 34 відсотка менше, – повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області.

«Завдяки ризикоорієнтованій системі відбору платників податків для перевірок, сумлінний бізнес в поле зору податкових ревізорів не потрапляє. Натомість, діяльність підприємств та фірм, що здійснили ризикові оборудки, податкові ревізори аналізують дуже ретельно та з’ясовують, насамперед,  реальність здійснених операцій», – зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Підтвердження тому,  що підприємства здійснюють ризикові  операції з сумнівним діловими партнерами з метою мінімізації сплати податків,  фахівці податкового аудиту встановлюють у переважній більшості перевірок. Отож, порушникам податкового законодавства податкові інспектори – ревізори нараховують несплачені суми разом з штрафними санкціями.

Водночас, запевняють у ГУ ДФС в області, донарахування за виявлені порушення – не самоціль.

«Тенденція до суттєвого скорочення кількості перевірок – цьому найкраще підтвердження. Тому пропонуємо платникам податків уважніше будувати свої стосунки з діловими партнерами та не шукати сумнівних шляхів для так званої оптимізації податкових платежів», – підсумував Віталій Чуй.

Довідково: протягом січня-вересня 2014 року на Волині проведено 46 планових документальних перевірок бізнесу, за аналогічний період торік планово перевірили 57 суб’єктів господарювання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця